Čitaj mi!

Uhapšeni hakeri

Zbog sumnje da su upali i postavili neprimerene tekstove na zvanični sajt Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšena trojica hakera. Protiv dve osobe podnete krivične prijave.

Policija je uhapsila trojicu muškaraca, a protiv dvojice podnela krivične prijave zbog sumnje da su upali na zvanični sajt Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i postavili neprimerene tekstove, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Uhapšeni su Nenad C. (34) iz Leskovca, Miloš M. (21) iz Beograda i Srđan K. (29) iz Zrenjanina, dok su protiv Slobodana J.(30) i Dragana A. (44) obojica iz Beograda, podnete krivične prijave.

Ova grupa tereti se za krivična dela neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka i za računarsku sabotažu, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, osumnjičeni su preko Interneta iskoristili predhodno pribavljene administratorske šifre za logovanje na server Internet stranice Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prekšili mere zaštite i neovlašćeno pristupili serveru, što je dovelo do zastoja funkcionisanja elektronske obrade i prenosa podataka.

Sumnja se da su imali nameru da onemoguće postupak elektronske obrade i prenosa podataka koji su od značaja za rad Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 22. apr 2011, 07:34) - anonymousss [neregistrovani]

hahaha

Jedino ako imas 100 godina covek od 44 za tebe moze biti klinac :)

(četvrtak, 21. apr 2011, 13:15) - anonymous [neregistrovani]

Klinci ?

Klinac sa 44 godine? Bilo bi bolje da ih zaposle umesto da ih hapse.

(četvrtak, 21. apr 2011, 09:37) - anonymous [neregistrovani]

hakeri

mene samo brine sto su ti klinci upali na sajt Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, mislim to je zaista sramota nad sramotama. nemam vise nikakav komentar

(četvrtak, 21. apr 2011, 08:27) - Cika-Dragan [neregistrovani]

Bilo bi bolje....

Bolje bi bilo da se u stručnim službama zaposle ljudi koji znaju posao, a ne partiski podobni, a nesposobni i sebe da zaštite. Fa nije tragično, bilo bi smešno!

(četvrtak, 21. apr 2011, 03:48) - anonymous [neregistrovani]

Smejurija

Kakvi crni hakeri lol..

(sreda, 20. apr 2011, 23:23) - anonymous [neregistrovani]

smešno

Kakvi crni hakeri, ukrali šifre za logovanje na poslu, pa posle skidali poverljive podatke. Sitni lopovi.

(sreda, 20. apr 2011, 19:30) - anonymous [neregistrovani]

ma

drzava treba da razmisli sta ce sa njima jer su dokazali da se dobrano razumeju u svoj posao "prekvalifikacija" pod kontrolom....

(sreda, 20. apr 2011, 18:15) - anonymous [neregistrovani]

iskustvo

Ipak hakeri nisu klinci :)