Uhapšen Tomislav Đorđević

Bivši vlasnik "Meridijan banke" Tomislav Đorđević i još šest osoba uhapšeni, zbog zloupotreba u privatizaciji. Sumnja se da su uhapšeni nezakonito prisvojili oko tri miliona evra.

U nastavku borbe protiv zloupotreba u privatizaciji, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa beogradskim Višim tužilaštvom uhapsili su sedmočlanu kriminalnu grupu.

Sumnja se da je na čelu te grupe bio vlasnik firme "DTD ribarstvo Bački Jarak" Tomislav Đorđević, inače bivši vlasnik "Meridijan banke".

Osim Tomislava Đorđevića uhapšeni su njegova ćerka Dubravka, predsednik Upravnog odbora preduzeća "DP ribarsko gazdinstvo" i članovi odbora te firme Aleksandra Sedlar i Đurđa Prica.

Lisice su stavljene na ruke i generalnom direktoru "Ribarskog gazdinstva" Veselinu Popoviću, tehničkom rukovodiocu Vojinu Manasijeviću i generalnom direktoru firme "DTD ribarstvo Bački Jarak" Dušku Nikitoviću.

Oni se sumnjiče da su u postupku privatizacije Ribarskog gazdinstva u Beogradu, od 2007. do 2009. godine, suprotno ugovoru sa Agencijom za privatizaciju, otuđili više od 60 odsto imovine tog preduzeća i tako nezakonito prisvojili oko tri miliona evra. Nekretnine Ribarskog gazdinstva izdavali su i prodavali ispod tržišne vrednosti.

Inače, Tomislav Đorđević vlasnik Hotela Novi Sad, pre nekoliko godina kupio je Hotel Prag u Beogradu, ali je zbog nepoštovanja obaveza, početkom ove godine, Agencija za privatizaciju sa njim raskinula ugovor.

Direktor policije Milorad Veljović kaže da je hapšenje sedmočlane grupe još jedan dokaz odlučne borbe priotiv organizovanog kriminala i da se sve aktivnosti policije na tom polju- nastavljaju.

Veljović je najavio da će policija ispitati i ostale privatizacije koje su izvršili članovi danas uhapšene grupe, ali i druge privatizacije za koje postoji sumnja da je interes onih koji su ih obavljali bilo protivpravne sticanje materijalne koristi.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 07. avg 2010, 11:19) - mikica [neregistrovani]

3

BRAVO ZA POLICIJU I MINISTRA.

(petak, 06. avg 2010, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Marjan

Hvala BOGU,vise nemamo ratova, pa se energija policije usmerava U nasu zemlju, prema kriminalu! Gradjani su uz VAS!

(petak, 06. avg 2010, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Sonja

Svaka čast, bez trunke griže savesti, samo da ne bude ,, tresla se gora rodio se miš"

(petak, 06. avg 2010, 20:54) - anonymous-Bec [neregistrovani]

To znaci

Pecali bez dozvole, Agencije za privatizaciju? Pa Policija upecala njih!

(petak, 06. avg 2010, 19:05) - anonymous [neregistrovani]

zahvalnost

Kao gradjanin Sebije dugujem zahvalnost i podrsku ministru policije i njegovim saradnicima sto nam ulivaju poverenje i nadu u buducnost zemlje.

(petak, 06. avg 2010, 14:28) - anonymous [neregistrovani]

Sojic

Prijatno sam iznenadjen i zacudjen. Apsenje do apsenje.

(petak, 06. avg 2010, 13:58) - anonymous [neregistrovani]

Bravo !!!

Gospodine Dacicu Bravo, Bravo gospodo
u Policiji !!!

Molim Vas nastavite tako, jer to je pravda, koja nama, obicnim ljudima uliva nadu, da ce ici sve na bolje u nasoj dragoj Srbiji!

Zar tim monstrumima treba TOLIKO novca za njihov jedan jedini
zivot???!!!