Žalba na presudu zbog paljenja zastave

Advokat Ratibora Trivunca, osuđenog na 10 dana zatvora zbog paljenja američke zastave u centru Beograda, uložiće žalbu na rešenje prekršajnog sudije.

Posle hapšenja predstavnika Anarho-sindikalističke inicijative, Ratibora Trivunca, zbog paljenja američke zastave, njegov dvokat Nikola Barović rekao je da će na rešenje prekršajnog sudije danas uložiti žalbu.

Barović je precizirao da će žalbu podneti Gradskom veću za prekršaje, koje u kratkom roku o njoj treba da odluči.

Privedeni Trivunac je, oko 17 sati, kod fontane u Knez Mihajlovoj ulici, zapalio američku zastavu, u znak protesta zbog posete Srbiji potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Vođa anarho-sindikalne organizacije i student sociologije, priveden je u policiju, sa još tri osobe, među kojima je bio i profesor Filmske akademije u Novom Sadu Želimir Žilnik.

Sudija za prekršaje odmah je Trivuncu izrekao kaznu od 10 dana zatvora, dok su ostali privedeni pušteni na slobodu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 22. maj 2009, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

Nerazumem

Neka mi neko molim vas objasni zbog cega sve to?Pa zar mi nezivimo u demokratskoj zemlji?Hoceli nas poceti zatvarati ako ruzno pricamo o njima?Jel se mi to vracamo u komunizam?

(petak, 22. maj 2009, 10:29) - ekolog [neregistrovani]

pogresna tuzba

Ovog coveka treba tuziti zbog ekologije , jera zastave koje gore zagadjuju okolinu centa grada i ostavlja crni trag na ulici , posto se najcesce prave od najlona ; za primer onima koji pale kojntejenre u gradovima i flase u selima - taj dim smrdi . americke zastave se pale svuda u svetu i to je svakodnevna cinjenica - i jedan od uzroka povecanja CO i CO2 u atmosferi

(petak, 22. maj 2009, 00:42) - anonymous [neregistrovani]

mala kazna

dobro, manja kazna nego onome sa cipelom, a to ne bi trebali ni kazniti, ima svak covek pravo da se izrazava kako god hoce, vazno je da nikoga ne povredi fizicki.

(četvrtak, 21. maj 2009, 21:25) - anonymous [neregistrovani]

Zasto kazna

A zasto nije zapalio ambasadu SAD u Beogradu,pa onda da dobije deset dana zatvora.

(četvrtak, 21. maj 2009, 16:40) - Vuki [neregistrovani]

Zasto kazna

Mi smo 1999 godine u Frankfurtu ispred amerckog konzulata mesecima palili njihove zastave i nikom zbog toga nije falila ni dlaka sa glave.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">