Uhapšeni krijumčari ljudi na području Beograda

Policija je u Beogradu uhapsila deset osoba zbog sumnje da od aprila do jula 2015. godine prokrijumčarili više od 100 ilegalnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog sumnje da su nedozvoljeno prelazili državne granice i krijumčarili ljude, u akciji na području Beograda uhapšeni su D. M. (50), M. M. (46), O. M. (28), D. C. (43) iz Beograda i Ž .J. (30) iz Lazarevca.

Kako su saopštili, organizovana kriminalna grupa koju je predvodio D. M. ilegalne migrante preuzimala je u Beogradu i Lazarevcu u centru za azilante u Krnjači ili Bogovođi, odakle su ih dalje vozili vozači koje su obezbeđivali D. M. i M. M.

U akciji na području Preševa, sela Rajince, Kanjiže, Srpskog Krstura i Horgoša, zbog istog krivičnog dela, uhapšeni su A. J. (50), M. R. (22), A. P. (33) i Z. K. (27).

Osumnjičeni D.K. (32) je uhapšen na području Mađarske u avgustu ove godine i protiv njega se vodi krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Oni su potom sa područja Lazarevca ili Beograda organizovali njihov dalji transport do Kanjiže, kao i ilegalan prelazak državne granice u reonu mesta Horgoš ili Kelebija. Sa područja Mađarske ilegalne migrante su preuzimali državljani Srbije koji su ih unapred pripremljenim kombi vozilima iz Mađarske prevozili do Austrije.

Nadležnom tužilaštvu je podneto 12 krivičnih prijava protiv 26 osoba, a podnete su i 103 prekršajne prijave protiv 14 stranih državljana i 89 državljana Srbije.

Prilikom kontrole, pronađeno je pet osoba za kojima su ranije bile raspisane potrage, a oduzeto je i 7,4 kilograma marihuane, 1,3 kilograma rezanog duvana, dve lovačke puške, pištolj, deset vozila, 28 mobilnih telefona, 17.070 evra i 10.000 dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar