Napad na srpsku kuću na Kosovu

Dva naoružana napadača upala su sinoć u kuću porodice Marinković u selu Klokot kod Kosovske Vitine. U nadadu nema povređenih, a u toku je policijska istraga o incidentu.

Nepoznate, maskirane naoružane osobe upale su sinoć u kuću porodice Marinković u selu Klokot u opštini Vitina, saopštila je Kosovska policija. Istraga je u toku.

Domaćina Sinišu naoružane osobe su kundakom udarili u stomak, posle čega je on uspeo da pobegne iz kuće. To je, kako se smatra, bio razlog zašto su i napadači istrčali iz kuće i otišli u nepoznatom pravcu.

Kako je rekao domaćin Siniša Marinković, naoružani napadači su u kuću upali sinoć oko 21 čas prislonivši mu puščanu cev na grudi, posle čega je uspeo nekako da izmakne napadačima i pobegne u dvorištu.

Ubrzo potom, prema njegovom svedočenju, pobegli su i napadači, a njegova majka koja je bila u trenutku napada u kući ostala je nepovređena.

Marinković smatra da je pljačka, najverovatniji, motiv upada dvojice maskiranih napadača u njegovu kuću.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Ismet Hašani izjavio je da je policija započela istragu i da će u nju biti uključena regionalna istražna jedinica KPS-a iz Gnjilana.

Hašani je rekao da je policija iz Vitine obavila uviđaj i uzela izjave od žrtava napada i da bi uskoro trebalo očekivati utvrđivanje motiva za ovaj napad i otkrivanje počinilaca.

U Klokotu živi oko hiljadu Srba i pedesetak kosovskih Albanaca.

Od dolaska Kfora i UNMIK-a juna 1999. godine, u selu Klokot zabeleženo je na desetine incidenata, a selo je u nekoliko navrata, sa okolnih brda, gađano i iz minobacača, pa su Amerikanci oko tog sela rasporedili tenkove.

Gotovo sve srpske kuće koje se nalaze uz put Uroševac-Gnjilane su minirane još pre nekoliko godina. 

 

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 07. okt 2009, 14:32) - Enver [neregistrovani]

napad

Vala ovo nevalja nista.Mi albanci mora da zivimo sa komsijama srbima.to radi aljbanska banda koja samo kupuje i prodaje drogu a koja truje albansku omladin.mora da svatimo da mora da zivimo sa srbima zajedno inace nece vala za nas.

(utorak, 06. okt 2009, 20:44) - anonymous [neregistrovani]

Nije dobro

Napadaci treba uhvatiti i osuditi. Medvegje.

(utorak, 06. okt 2009, 18:19) - anonymous [neregistrovani]

Gdje je Nato

Pod hitno da NATO bombarduje albance na kosovu, u protivnom smatram ih pristrasnim i zalim se gospodji Olbright.

(utorak, 06. okt 2009, 17:00) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Ništa novo,samo dokazuju da tamo niko nije siguran.Interesuje me izveštaj u SB o stanju na Kosovu.Mislim da je vreme da SB zauzme odlučniji stav prema tzv.kosovskim institucijama,koje nisu u stanju da obezbede sigurnost nealbanskog stanovništva.

(utorak, 06. okt 2009, 16:46) - anonymous [neregistrovani]

RE

molio bih da vlada reaguje!
hvala

(utorak, 06. okt 2009, 16:27) - anonymous [neregistrovani]

-

sta ce vlada da uradi?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">