Čitaj mi!

Negirali da su oštetili brodogradilište "Beograd"

Zoran Janjušević i Pavle Miljković su u nastavku suđenja u Višem sudu u Beogradu negorali optužbi da su oštetili "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd".

Optužnica tereti Zorana Janjuševića za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića za zloupotrebu službenog položaja, prenosi Tanjug.

Krajnji vlasnik tog preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" je holadska firma iza koje stoji Filip Cepter, dok je Janjušević u sporno vreme bio specijalni savetnik, a Miljković direktor.

Janjušević je izlažući detaljno svoju odbranu, rekao da je sporni novac dobio uz saglasnost samog Filipa Ceptera i da nema govora ni o kakvim nezakonitim radnjama.
On je tvrdio da je sporni novac zaradio uspešnim poslovanjem preduzeća.

Cepter bi trebalo da svedoči u nastavku suđenja koje je zakazano za 24. novembar.

Miljković je, takođe, negirao da je od 1. januara 2006. do 1. januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja za radove koji su izvršeni na Janjuševićevoj kući u Tolstojevoj ulici broj 7.

Time su, kako sumnja tužilaštvo, preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Janjušević je javnosti poznat i kao nekadašnji savetnik premijera Zorana Đinđića, a bio je svedok i na suđenju za njegovo ubistvo.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">