Direktor škole osuđen zbog primanja mita

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci kućnog zatvora Slavišu Perića (42) direktora Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Vodnju kod Smederava, jer je primio mito od 1.500 evra da bi u toj obrazovnoj ustanovi zaposlio profesorku geografije.

Zbog davanja mita na tri meseca zatvora s rokom provere od dve godine uslovno je osuđen Nermin Jusufović, očuh profesorke koju je Slaviša Perić zaposlio, prenosi Tanjug.

Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu Višeg suda u Smederevu po kojoj su obojica bila oslobođena optužbi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Za vreme sprovođenja konkursa na prijem u radni odnos nastavnika geografije, Perić se više putao sastao sa Jusufovićem koji mu je obećao poklon ukoliko od prijavljenih kandidata primi njegovu pastorku.

Perić je 6. jula 2012. godine doneo odluku da na radno mesto nastavnika geografije sa nepunim radnim vremenom od 40 odsto, primi u radni odnos profesorku, a Jusufović mu je polovinom jula meseca 2012. godine dao novac.

Po oceni Apelacionog suda, izrečene krivične sankcije okrivljenima su adekvatne i srazmerne težini izvršenih krivičnih dela i njima će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja. Presuda nalaže da se Periću oduzme i 1.500 evra.

broj komentara 0 pošalji komentar