Čitaj mi!

Kosmajac u Trebinju dobio dokumenta BiH

Trebinjska policija Dragoslavu Kosmajcu izdala ličnu kartu 2009. godine, a pasoš BiH godinu dana kasnije, saopšteno je iz Centra javne bezbednosti Trebinje.

Kako se navodi u saopštenju, prema prvim, preliminarnim proverama, Kosmajcu su lična dokumenta izdata u skladu sa važećim zakonskim propisima. Proverama u raspoloživim evidencijama utvrđeno je da su Kosmajcu prva lična karta i pasoš u Trebinju izdati 2002. godine", prenosi Beta.

Trebinjska policija je upozorila da je izdavanje dokumenata Kosmajcu "samo jedna u nizu potvrda o slabostima Zakona o prebivalištu građana BiH, kojim je omogućeno da se lična dokumenta izdaju bez provera".

"I ovaj slučaj jasno potvrđuje potpunu opravdanost donošenja odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provera istinitosti podataka prilikom prijava prebivališta na teritoriji Republike Srpske od 17. aprila 2014", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se ovom odlukom "onemogućavaju zloupotrebe i manipulacije u vezi sa prebivalištem građana".

Mediji su pre par dana objavili da je Kosmajac iz Crne Gore, gde je pobegao pošto je Vučić rekao da je on najveći narko-diler u Srbiji, prešao u BiH.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 26. jun 2014, 22:18) - Kao VEST [neregistrovani]

odavno poznato

Pa šta je bre ljudi vama, Trebinje je Raj za takve stvari, nalazi se na tromeđi Hrvatske, Crne Gore i Hercegovine. Lokalci su svi uvezani bez obzira na naciju ... svi super sarađuju po tom pitanju.... Trebinje je Raj za svakog ko želi da briše, može morem u ceo svet ili Italiju, može da leti direktno iz Tivta ili sa Ćilipa, a može i iz Mostara, a može i kopnom preko Zapadne Hercegovine u Hrvatsku (EU) i ceo svet na dlanu ... ko stigne u Trebinje - FREE MAN