Čitaj mi!

Hapšenja zbog prodaje naoružanja

MUP Srbije u saradnji sa Vojno-bezbednosnom agencijom uhapsio je šest osoba zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje RTS.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a, u zajedničkoj akciji sa VBA, a u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su šest osoba sa teritorije Beograda, Novog Sada i Gornjeg Milanovca, saopštio je MUP.

Postoji sumnja da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su D. M. (1967), vojno lice, referent za prodaju naoružanja i vojne opreme u Drugom odeljenju, Direkcije za nabavku i prodaju, Uprave za snabdevanje Ministarstva odbrane, koji je obavljao dužnosti predsednika komisije za prodaju viškova naoružanja i vojne opreme i D.R. (1957), vojno lice u penziji, koji je zaposlen u privrednom društvu "CPR impeks" d.o.o. Beograd.

Uhapšeni su i P. C. (1980), odgovorno lice u privrednom društvu "CPR impeks" d.o.o. Beograd; Đ. V. (1948), odgovorno lice u privrednom društvu "Tehnoremont" d.o.o. Temerin; S. B. (1988),  odgovorno lice u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac i R. B. (1963), zaposlen u  privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac.

Osumnjičeni D. M. u dogovoru sa ostalim uhapšenima, u periodu od 2011. do 2013. godine, kao predsednik komisije za prodaju viškova naoružanja i opreme Vojske Srbije, favorizovao je učesnike tendera privredna društva "CPR Impeh" Beograd, "Tehnoremont" Temerin i "Auto-import" Gornji Milanovac.

Sumnja se da je njihovim predstavnicima zakazivao poslednje termine na neposrednim pogodbama koje su održavane u okviru tendera i tajno ih obaveštavao o ponudama ostalih učesnika, omogućivši da dobiju poslove po privilegovanim uslovima i na osnovu toga ostvare korist u ukupnom iznosu od 12,4 miliona dinara.

Osumnjičenima će biti određena mera zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 05. jun 2014, 11:27) - ceda [neregistrovani]

resenje

korupcija rak rana drzave,.....a to nije od juce i tesko je iskoreniti,....folklor....doneti nove zakone o suzbijanju korupcije.....

(sreda, 04. jun 2014, 22:54) - anonymous [neregistrovani]

Naši propisi

Nedovoljno precizni propisi omogućavaju da se tumače "ovako", a može i "onako".
Kako šef "kaže".

(sreda, 04. jun 2014, 22:34) - zb [neregistrovani]

tenderi

Pa tako i rade,za tvoju informaciju.

(sreda, 04. jun 2014, 22:04) - ? [neregistrovani]

Komentar

U 2013. godini nije bilo favorizovanih firmi? A pre je bilo? Kako je to moguće? Zašto država ne propiše procedure i postupke javne prodaje? Da narod zna kako se šta i gde rasprodaje jer nema sredstava da se održava,a i vek upotrebe je prošao. Država ništa precizno ne propisuje i zato se ništa javno ne radi kako treba. Sve je kobajagi javno. I onda su svi u državi u kojoj ništa nije javno kako treba lopovi i kriminalci. Ne mogu pojedinci da propisuju kako se šta radi, a moraju pošto država ništa nije propisala.

(sreda, 04. jun 2014, 21:28) - Veliki Paja [neregistrovani]

Tenderi

Mutne radnje sa takozvanim "rashodovanjem sredstava" se odvijaju više od 20 godina ovako:
- Sredstva se prodaju kao otpadno "gvožđe" ili "aluminijum" samo "odabranim" firmama. Realna tržišna cena je bar 2 puta veća.

Rešenje problema je da Vojni otpad oglašava prodaju na intenet stranici i da se ponude dostavljaju u ZATVORENIM KOVERTAMA. 

(sreda, 04. jun 2014, 16:28) - Мирослав. Краг. [neregistrovani]

Све горе и горе

У последње време из Полиције и око ње чули смо и видели смо страшне криминалне радње и бахатост појединаца и група... некад овако нешто није могло да се замисли а сада испада нормална појава... и нико ништа, министар, директор Полиције остају где јесу... ово не слути на добро.
У току 2013 године суспендовано је 65 службеника а против 1600 се води дисциплински поступак, званични подаци... па само то много говори... изгледа и остаје мртво слово на папиру.