Čitaj mi!

Pacijentu sredstvo za čišćenje umesto barijuma

Podneta krivična prijava protiv vlasnika privatne ordinacije "Zdravković" u Pirotu, zbog sumnje da je pacijentu u njegovoj ordinaciji dato sredstvo za čišćenje umesto barijuma.

Policija u Pirotu podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika privatne ordinacije "Zdravković" zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći pacijentu Ivanu Dimitrovu iz Dimitrovgrada, javlja dopisnik RTS-a.

Kako se navodi u otpusnoj listi iz Kliničkog centra Srbije, kada je otišao na snimanje želuca u ordinaciju u Pirotu, Dimitrovu je umesto barijum-sulfata dat natrijum-hidroksid, hemijsko sredstvo koje se koristi za čišćenje i odmašćivanje.

"Meni je postalo muka i počeo sam da povraćam. On mi je doneo mleko, pa sam popio, pa sam još povraćao. Posle me je odvezao u bolnicu, gde se pojavilo stezanje u grlu i pojavili su mi se kao neki pipci i za kratko vreme sam se gušio", kaže Dimitrov.

Posle 34 dana provedenih u bolnici, Dimitrov je otpušten sa ugrađenom cevčicom u grlu, kako bi mogao normalno da diše.

Vlasnik privatne ordinacije "Zdravković" rekao je u telefonskom razgovoru za RTS da je pacijent imao komplikacije, ali da mu je on maksimalno pomogao i da se sada oseća dobro.

Očekuje da tužilaštvo utvrdi da li postoji krivica.

Za nepuna dva meseca ovo je treća afera u kojoj su akteri lekari.

Najpre su otkriveni lažirani rezultati testova na Daunov sindrom, koje su trudnice radile u privatnoj ginekološkoj ordinaciji.

Pre nekoliko dana policija je podnela krivične prijave protiv lekara, medicinske sestre i tehničara opšte bolnice Pirot, zbog toga što je pacijentu na internom odeljenju data pogrešna krvna grupa. Do sada ni jedna od ovih afera nije dobila epilog.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 05. apr 2014, 09:51) - anonymous [neregistrovani]

natrijum hidroksid

Kako se atrijum hidroksid našao u lekarskoj ordinaciji? Da li je ovo još jedan primer srebroljublja makar i preko leševa ili elementarno neznanje?

(petak, 04. apr 2014, 17:03) - anonymous [neregistrovani]

Naše zdrvstvo

Svašta ima u našem zdravstvu.Teško onom ko se pojedinim u našem zdravstvu dopadne šaka.

(petak, 04. apr 2014, 14:38) - Igor Gavran [neregistrovani]

Odmascivanje

Natrijum hidroksid nije stredstvo za ciscenje, vec tzv "ziva soda", veoma jaka baza od koje se izmedju ostalog pravi sapun. Izuzetno otrovno i nagrizajuce sredstvo.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">