Čitaj mi!

Pritvor za Đurića, kaucija dva miliona evra

Vlasniku "Zekstre" i predsedniku Fudbalskog kluba "Partizan" Draganu Đuriću određen pritvor do 30 dana, saznaje RTS. Ostaće na slobodi ako položi kauciju od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. Aleksandar Vučić oštro kritikuje Ružićevu izjavu da je Đurić nevin.

Sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana vlasniku "Zekstre" i predsedniku Fudbalskog kluba "Partizan" Draganu Đuriću, saznaje RTS.

Istovremeno, sud će ga pustiti na slobodu ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Đurić je juče saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" i određeno mu je zadržavanje.

Tužilaštvo je posle saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Đurića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Tereti se da je u postupku privatizacije "Veterinarskog zavoda", 2005. godine, za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" d.o.o i "Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić se sam odazvao pozivu tužilaštva na saslušanje. Krivičnu prijavu protiv njega je 27. decembra 2013. godine podnela policija.

Privatizacija "Veterinarskog zavoda" je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Vučić: Ružićeva izjava skandalozna i nefer

Vicepremijer Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je izjava ministra Branka Ružića koji je negirao Đurićevu krivicu, "skandalozna i nefer" i poručio mu: "Ako ti se ne sviđa šta radi država, nemoj da sediš u vladi".

Istkao je i da je razočaran Ružićevom izjavom. 

"Nemam problem da sam kriv i kada pada kiša i kada bilo kome nešto padne na pamet. Nemam problem da sam kriv Ružiću kada se njegovi drugovi bave krimalnim radnjama, ili bar tako misle nadležni državni organi. Nemam problem ni kada to rade moji drugovi ili bilo ko drugi, ali imam problem ako vi svaki put kada država radi svoj posao stajete na stranu onih drugih. Sa tim imam problem i to mogu da rade neki drugi, ali ne mogu da razumem ako to rade predstavnici države", rekao je Vučić.

"Pokušali su to da okrenu ne neku sportsku priču, a ovde nije reč o fudbalskim klubovima. Sit sam tih prevarantskih trikova", rekao je Vučić i istakao da to više neće da trpi.

"Uostalom, imam ponudu za Ružića - vratite nam Veterinarski zavod u stanju u kojem je bio pre privatizacije", zaključio je Vučić.

broj komentara 15 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2014, 08:18) - anonymous [neregistrovani]

Притвор за Ђурића, кауција два милиона евра

Interesantno da se hapse samo oni koji su cinili privatizacije a ne oni koji su im to omogucili "po zakonu". Tesko da ce moci da ih optuze jer nisu oni krivi vec oni sto su im omogucili. Jedino je Bubalo uhapsen a nece biti da je samo on kriv od politicara.

(sreda, 15. jan 2014, 01:10) - anonymous [neregistrovani]

Знамо се

Ружић и овај су у дилу, зато га и брани, у свему су заједно.

(sreda, 15. jan 2014, 00:12) - Jole [neregistrovani]

konacno

Ovo hapsenje nema veze sa sportom i fudbalom vec sa kriminalom.

(utorak, 14. jan 2014, 23:11) - anonymous [neregistrovani]

@?

Svako je nevin dok se ne dokaze da je kriv. I pitam se, zasto se ovoliko prepucavaju javno,i nije bas fer sve sto je receno. Ovo je posao za MUP i tuzilastvo!

(utorak, 14. jan 2014, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

Политичка подршка

Брат брата штити. Могуће је да је Ружић у праву. Није само крив онај ко купује државну имовину. Главни кривци су продавци - органи државе, који то дозвољавају. заправо, ради се о организованом криминалу, јер више од 3 лица учествују у "послу".

(utorak, 14. jan 2014, 20:36) - Korektor [neregistrovani]

?

Na osnovu kojih dokaza je Ruzic zakljucio da je Djuric nevin?

(utorak, 14. jan 2014, 19:28) - anonymous [neregistrovani]

srbija

sta ce drzava da radi sa ta dva miliona?? dal ce da da koju sicu ljudima sto seku prste od muke??

(utorak, 14. jan 2014, 18:02) - anonymous [neregistrovani]

Iz supljeg u prazno

Ova hapsenja pa pustanja uz kauciju mi deluju kao kao presipanje iz supljeg u prazno.
Nigde na svetu arsini za pravdu nisu isti za sve ljude.

(utorak, 14. jan 2014, 14:19) - anonymous [neregistrovani]

Kome idu pare?

Zvezdan Terzic 1 milion eura
Svetlana Ceca Raznatovic 1 milion eura
Cika Djura 2 miliona eura
Na Dzajica su vrsili pritisak da da 1 milion eura kauciju nije hteo rekao je ide do Strazbura. Ako je zloupotreba drzavnog novca i polozaja kakva kaucija, bez kaucija i prava na pomilovanje ovakve vrste. Misko se s vremena na vreme seta po Srbiji i Evropi..

(utorak, 14. jan 2014, 14:14) - anonymous [neregistrovani]

kao i miskovic

platice kao i miskovic i bice na slobodi. Sav ostali stecen kapital ostaje na racunima, imovina u njegovom vlasnistvu i sta od toga imaju ovi jadni opljackani gradjani? Jos niko nije vratio narodu novac a drzava ne oduzima njihovu imovinu. Izgleda da je u Srbiji normalno krasti