Drakulić prodao deo "Ist pointa"

Većinski udeo vlasništva u kompaniji biznismena Zorana Drakulića "Ist point" preuzela dva investiciona fonda, potvrđeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Poznati srpski biznismen Zoran Drakulić prodao je većinski udeo vlasništva u kompaniji "Ist point" investicionim fondovima, potvrđeno je Tanjugu u toj kompaniji, uz napomenu da je transakcija obavljena "još pre šest meseci".

Posle "konvertovanja određenih investicija u akcije", investicioni fondovi "Darbi" i "RC2" postali su suvlasnici "Ist pointa", izjavila je Tanjugu menadžer za odnose sa javnošću kompanije Gordana Vitomirov.

Drakulić više nije većinski vlasnik "Ist pointa", pošto je većinski deo prodat investicionim fondovima koji će, kako je rečeno u toj kompaniji, "dalje ulagati i povećati njen kapital".

Zatvoreni investicioni fond "RC2" je još u oktobru 2008. godine kupio 21,33 odsto "Ist pointa", plativši za to 30 miliona evra. Drakulić je tada ostao većinski vlasnik kompanije.

Holding kompanija "Ist point", sa sedištem na Kipru, posluje širom jugoistočne Evrope u oblasti poljoprivrede, prerade bakra, pekarske industrije, rečnog transporta, nekretnina i drugim.

broj komentara 0 pošalji komentar