Obilaznica oko Dimitrovgrada

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u Dimitrovgradu da će autoput od Niša do bugarske granice na Koridoru 10 biti izgrađen za dve do dve i po godine.

Mrkonjić je, obeležavajuću početak pripremnih radova na delu obilaznice oko Dimitrovgrada na toj budućoj međunarodnoj saobraćajnici, rekao da je taj projekat veoma značajan za Srbiju.

"Ovaj projekat se u ministarstvu infrastrukture pripremao tri-četiri godine, a o njemu se govori godinama. Sada je došlo vreme da se to i realizuje", rekao je Mrkonjić.

Paralelno sa tim radovima počinju i radovi na deonici od Proseka kod Niša prema Pirotu i Dimitrovgradu.

Koridor 4, koji ide kroz Bugarsku i Rumuniju, prema njegovim rečima, može da preuzme međunarodni saobraćaj i zato, kako je rekao, najkasnije za dve i po godine koridor kroz Srbiju mora da se završi.

Mrkonjić je rekaoda je vrednost planiranih radova na autoputevima kroz Srbiju 1,7 milijardi evra.

"To su deonice od Horgoša do Novog Sada, od Leskovca do makedonske granice i od Dimitrovgrada do Pirota", objasnio je Mrkonjić.

Direktor Puteva Srbija Zoran Drobnjak je rekao da su počeli pripremni radovi na izlaznom tunelu od hiljadu metara, a takvih je 12 tunela od Proseka do bugarske granice.

Radovi će se finansirati delom iz budžeta Srbije, a najvećim delom od međunarodnih kredita.

Od granice do obilaznice kod Pirota dužina autoputa je 21 kilometar i ti radovi će, kako je procenjeno, koštati oko 160 miliona evra, a cela deonica od Proseka do granice sa Bugarskom je dugačka 83,5 kilometra.

"Izgradnja te trase kostaće oko 600 miliona evra, zajedno sa projektovanjem i eksproprijacijom zemljišta", rekao je Drobnjak.

Drobnjak je najavio i da će ove godine biti rekonstruisana  i zaobilaznica oko Pirota u dužini od osam kilometara.

Mrkonjić i predsednici opština Pirot, Bela Palanka i Dimitrovgrad obišli su i radove na zaobilaznom putu kod Bele Palanke i razgovarali sa čelnicima lokalnih samouprava iz sve četiri opštine Pirotskog okruga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи