Modernizacija kragujevačke fabrike

Kragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija", italijanska kompanija planira da u potpunosti renovira i modernizuje. U toku rekonstrukcija krovova i podova, a biće zamenjene i sve instalacije u pogonima.

Italijanski "Fijat" će ove godine potpuno rekonstruisati pogone nekadašnje "Zastavine" fabrike automobila. Kragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija" italijanska kompanija planira da izgradi kao najmoderniju u Evropi.

U toku je rekonstrukcija 400.000 kvadrata krovova i 100.000 kvadrata podova, a biće zamenjene i sve instalacije u pogonima kako bi mogle da prime najsavrenmeniju tehnologiju.

Iz fabričkog kruga očišćen je kompletan otpad i opasne materije. Počelo je da radi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Predstoji dopremanje i instalisanje opreme, pa će proizvodnja novog modela B klase krenuti naredne godine.

Ekipa RTS-a među prvima je ušla u kragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija".

Italijanski proizvođač automobila "Fijat" zvanično je, uplatom 98 miliona evra, krajem decembra prošle godine, preuzeo kragujevačku "Zastavu". Reč je o osnivačkom ulogu u zajedničko preduzeće sa Vladom Srbije, u kojem "Fijat" ima 67, a Srbija 33 odsto kapitala.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 13. maj 2010, 22:53) - Vladimir 0710 [neregistrovani]

Dobra perspektiva FIAT-a

FIAT nije pogrešio sa planovima u Srbiji i neće se pokajati. Ušao je pre drugih, "ko pre devojci ili ženi dete je njegovo". Mislite o tome. Pozdrav