Kubancima više zemlje za obradu

Kubanski predsednik Raul Kastro u okviru napora da poveća proizvodnju hrane, objavio je uredbu po kojoj se daje pravo zemljoradnicima i poljoprivrednim zadrugama da obrađuju više zemlje, što je još jedna u nizu reformi koje je sproveo.

Privatni zemljoradnici koji su se pokazali produktivnim mogu da povećaju svoju sadašnju obradivu zemlju na maksimum 40 hektara na period od 10 godina sa mogućnošću produženja, navodi se u uredbi koja je objavljena u listu Komunističke partije Granma.

Zadruge i državne farme takođe mogu da traže dodatnu zemlju za obrađivanje na 25 godina, uz mogućnost obnavljanja za dodatnih 25 godina, prema novom pravilu.

Uredba koju je već neko vreme Kastro najavljivao je najnovija u nizu reformi koje je on sproveo da bi povećao produktivnost kubanske državne ekonomije od februara od kada je formalno preuzeo dužnost šefa države.

Raul Kastro je rekao da je Kubi potrebna povećana proizvodnja hrane da bi zamenila uvoz hrane kojoj rastu cene.

Ta karibska ostrvska zemlja platila je 1,47 milijardi dolara za uvoz hrane 2007. godine. Očekivanja su da se ta cifra ove godine poveća za 1 milijardu dolara, navode kubanski zvaničnici.    

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи