Industrijska zona u Jagodini

Otvoreni radovi na izgradnji Industrijske zone u Jagodini. Na 150 hektara planira se proizvodnih pogona, na placevima sa kompletnom infrastrukturom.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković otvorio je radove na izgradnji Industrijske zone u ovom gradu. Na ovoj lokaciji opština će, ove i početkom iduće godine, uposliti 1.000 ljudi, najavio je Marković.

Na površini od 150 hektara, planira se podizanje proizvodnih pogona. Lokacija je udaljena 500 metara od autoputa Beograd - Niš i 350 metara od naplatne rampe. Placevi su veličine jedan do pet hektara sa kompletnom infrastrukturom koja će se investitorima davati besplatno, uz uslov da zaposle najmanje 23 radnika po hektaru.

"Do svakog placa za 40 dana biće dovedena struja, voda, gas, kanalizacija, kao osnov za početak izgradnje insutrijskih pogona, a tender za placeve biće raspisan u junu", rekao je Dragan Marković.

U ovoj zoni se neće graditi supermarketi i prodavnice. "Želimo da na ovoj lokaciji niknu proizvodni kapaciteti jer su ekonomski stabilniji", istakao je gradonačelnik Jagodine.

Marković je najavio da će se voditi računa o bonitetu preduzeća koja žele da kupe plac, pratiće se njihovi završni računi i poslovanje poslednjih godina.

Na lokaciji će biti ostavljeno 15 parcela između 30 i 60 ari za jagodinske preduzetnike. Za njih će kritirijumi biti nešto blaži, pošto oni godinama pune gradski budžet.

Marković je ocenio i da je po položaju "ovo najbolja lokacija u Srbiji" i dodao da su se upravi već javili investitora iz inostranstva.

"Jedna kompanija iz Mađarske je zainteresovana da ovde gradi fabriku lekova, firma iz SAD podigla bi fabriku za proizvodnju limova koja bi zaposlila oko 600 radnika", naveo je Marković i za sledeću nedelju najavio da će Jagodinu posetiti nekoliko delegacija firmi iz SAD, Austrije i Nemačke.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 16. jun 2009, 17:47) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Jedva cekam to da vidim