Читај ми!

Odložena sednica skupštine akcionara Luke Beograd

Sednica skupštine akcionara Luke Beograd, sazvana povodom odlučivanja o prinudnom otkupu akcija malih akcionara, odložena je zbog nedostatka kvoruma, objavila je Luka Beograd na svom sajtu.

Kako su za RTS rekli u Udruženju malih akcionara, njihovi advokati i advokati Luke Beograd pokušavaju da postignu dogovor.

Podsetimo, Luka Beograd je malim akcionarima ponudila 59,35 dinara po deonici, što oni smatraju nepoštenom ponudom.

Vlasnik 93 odsto Luke je "Metiko investment", koji je vlasništvo nad kompanijom stekao zahvaljujući prenosu akcija po osnovu sudskog poravnjanja.

Zakon o privrednim društvima propisuje da većinski vlasnik, koji ima najmanje 90 odsto udela, može da izvrši prinudni otkup.

Luku Beograd je 2005. godine otkupila firma "Vorldfin" iz Luksemburga, čiji je vlasnik biznismen Milan Beko. On je svojevremeno izjavio da mu je kupovina Luke Beograd najgora poslovna odluka koja mu je, kako je rekao, "donela samo probleme".

Kupoprodaja Luke Beograd bila je i jedan od predmeta na spisku 24 sporne privatizacije.

Pred sudom je godinama vođen postupak protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i ostalih optuženih za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd.

Odlukom Apelacionog suda iz 2021. godine Bubalo je pravosnažno oslobođen

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи