Читај ми!

"Kontinental" otvorio "megafabriku“ u Novom Sadu, Vučić: Veliki dan za Srbiju

Nemačka kompanija "Kontinental automotiv Srbija" otvorila je u Novom Sadu najveću fabriku u Evropi. Vrednost investicije je 140 miliona evra. Naše snove smo dosanjali i nastavljamo da ih sanjamo, poručio je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike i dodao da će "Kontinental" doći do tri milijarde evra izvoza. Direktor fabrike "Kontinental Srbija" Edvin van der Ka najavio je da ove godine počinju sa proširenjem fabrike sa dodatnom investicijom od preko 150 miliona evra, kao i da će to stvoriti dodatnih 1.500 radnih mesta.

Izgradnja nove fabrike "Kontinentala" od 30.000 kvadrata počela je u junu 2021. godine. Vrednost investicije je 140 miliona evra.

Iz nje će se diktirati trendovi u automobilskoj industriji koja je u potpunoj transformaciji.

"Made in Serbia" – pisaće u mnogim vozilima premijum brendova na multifunkcionalnim velikim ekranima i instrument-tablama koje će se proizvoditi u najvećoj "Kontinentalovoj" fabrici u Evropi.

Generalni direktor kompanije "Kontinental automotiv Srbija" Saša Čoringa ekskluzivno za RTS otkrio je da će u narednim godinama investirati još 150 miliona evra i zaposliti dodatnih 1.500 radnika

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије