Poskupeli stanovi u Kragujevcu

Kvadratni metar stambenog prostora u Kragujevcu poskupeo je u proseku za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali se zbog investicija “Fijata”, “Plaze”, porodice Đoković i Divca, novo poskupljenje očekuje i na jesen.

U agencijama za prodaju nekretnina ističu da kvadratni metar stana u Kragujevcu već sada košta od 100 do 150 evra više nego prošle godine.

Stara gradnja u centru grada, kojoj je potrebno dodatno ulaganje, košta od 950 do 1.000 evra po kvadratu, a kvadrat novogradnje od 1.200 do 1.300 evra.

 Nešto više od proseka poskupeli su stanovi u centru u blizini mesta gde će biti izgrađen "Merkator", kao i u naselju Stara radnička kolonija gde je predviđena izgradnja izraelskog centra "Plaza".

Za novi stan od 35 kvadrata na toj lokaciji prošle godine je trebalo izdvojiti od 25.000 do 28.000 evra, dok sada mora da se potroši najmanje 33.000 evra.

U Staroj radničkoj koloniji drastično je skočila cena stanova u drvenim barakama, koje su izgrađene početkom prošlog veka i zbog izgradnje "Plaze" predviđene su za rušenje.

Takvi stanovi sada koštaju i dvostruko više i prodaju se po ceni novih jer će vlasnici, prema obećanju gradske uprave, dobiti stanove u novogradnji po principu kvadrat za kvadrat.

Sada mnogi pokušavaju da kupe barake i kao njihovi vlasnici dočekaju rušenje i za manju sumu dođu do novog stana, a neki i do zarade .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво