Читај ми!

Rajfajzenova ponuda mladima – zaradite 3.000 dinara

Kada vam banka ponudi novac da biste otvorili račun, prvo se zapitate „šta piše sitnim slovima“. U ovom slučaju „trik“ je na sasvim drugom mestu.

Imaš više od 18, manje od 26 godina, otvoriš tekući račun do kraja 2022. godine i banka te „časti" sa tri hiljade dinara, i to pred Novu godinu kada su ti pare najpotrebnije! Pa, gde to ima? U Rajfajzen banci.

Ponuda zvuči primamljivo, gotovo neverovatno, do mere da se pitaš, okej, u čemu je štos?

Stići ćemo i do toga, ali najpre da vidimo šta je to „neverovatno” u ponudi.

Novi korisnik računa dobija debitne kartice, viza i dina, sa kojima može da plaća beskontaktno. Ne mora ni njih da nosi, jer uz račun ide mobilna aplikacija kojom korisnik kontroliše sredstva na računu i komunicira sa bankom, a ima i aplikaciju za beskontaktno plaćanje. Dakle, ako mu je telefon pri ruci uvek ima novčanik.

Ako, ipak, radije koristi keš, korisniku je na raspolaganju mreža bankomata Rajfajzen banke za podizanje gotovine, dinara i evra, bez provizije, koji služe i kao menjačnica i kao šalter za plaćanje računa.

Tu je i Rea, Rajfajzenova elektronska asistentkinja, koja razjašnjava svaku nejasnoću i rešava sva pitanja u poslovanju i komunikaciji sa bankom.

Okej, sve je to super, daju ti pare da te privuku, a onda ti to naplate, „s kamatom” kroz održavanje računa, provizije i slične naknade, je l’ da? Pa, nije tako.

Za ovaj tip računa nema nikakve naknade, troškova održavanja i provizija, ne samo tokom prvih nekoliko meseci, već nema uopšte. Nema skrivenih troškova, nema sitnih slova. Nije problem ni ako neko već ima račun u drugoj banci, može da otvori i ovaj. Nema ni obaveze da mora da koristi račun godinu ili dve, može da ga ugasi čim poželi. Mada je pitanje zašto bi neko gasio račun koji mu ne pravi nikakve troškove, a može dobro da posluži.

I sada dolazimo da najboljeg dela koji razjašnjava sve.

Osim što novi korisnik treba da je punoletan, a mlađi od 26 godina, račun može da otvori sam, koristeći jednostavnu aplikaciju i čitav proces traje najviše 15 minuta.

Sve što mu je potrebno jeste važeća lična karta ili pasoš, kompjuter ili telefon sa video-kamerom i dobra internet veza. Aplikacija korisnika sprovodi kroz jednostavan postupak aktivacije računa i video-identifikaciju. Sve se potpisuje elektronski, nema potrebe da se ide u banku. I to je suština.

Ovom ponudom banka nastoji da privuče mlade, digitalno pismene korisnike, koji lako prepoznaju prednost novih bankarskih usluga kada im se nude elektronski, preko aplikacije. „Banka” im je u telefonu ili kompjuteru i rado komuniciraju sa čet-botom.

Oni su digitalci kojima je nebitno gde je, fizički, najbliža poslovnica i koje joj je radno vreme jer za njih banka radi 24 sata svakog dana u godini. Omogućiće banci da optimizuje svoje troškove, smanji one u realnom svetu, a usmeri se na usluge.

Kada se stvari tako sagledaju jasno je da zaista nema besplatnog ručka, ni trikova, ali ima ulaganja u budućnost. Otvaranjem e-Računa mladi digitalac će praktično „zaraditi" svoj prvi honorar ili napraviti prvu dobru poslovnu odluku u svetu finansija, a banka veruje da je stekla pravog partnera s kojim će dugo sarađivati.

Sitna slova pripadaju analognim vremenima.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво