Čitaj mi!

Domaćim proizvođačima hleba 30.000 tona brašna po subvencionisanoj ceni

Vlada Srbije odlučila je da po subvencionisanoj ceni proda 30.000 tona pšeničnog brašna "T-500" domaćim proizvođačima hleba, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Tomislav Momirović je potpisao odluku o raspodeli prvih 27.218 tona pšeničnog brašna "T-500" proizvođačima hleba po subvencionisanim cenama, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

"U ovim teškim okolnostima, kada je na istoku Evrope rat, kada su lanci snabdevanja do kraja ugroženi, Vlada Republike Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, a pre svega hleba, ulja, soli i šećera. Te namiirnice su u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi", izjavio je Momirović.

U narednom periodu, kako je istakao, pažljivom politikom biće obezbeđene najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane.

Vlada Srbije donela je Zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna "T-500" proizvođačima hleba iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve.

Nakon sprovedenog postupka, doneta je i odluka o tome koliko  brašna proizvođači hleba mogu da kupe od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om.

Odlukom su raspoređene ukupno 27.218,4 tone.

Preostala količina brašna od 2.206 tona, biće raspoređena proizvođačima hleba po novom javnom pozivu, koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine.