Читај ми!

Momirović: Završetak deonice Novi Beograd – Surčin do kraja godine

Ubrzano se radi na deonici puta Novi Beograd – Surčin, dužine 7,9 kilometara, koja je glavna veza Beograda sa auto-putem "Miloš Veliki". Ministar Tomislav Momirović kaže za RTS da će ona biti gotova do kraja godine. Paralelno s tim poslom, intenzivni su radovi i na završetku deonice obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka, koja će, kako je najavio ministar, biti završena do marta 2023.

Na deonici Novi Beograd – Surčin urađeni su prvi i drugi sloj asflata, kao i završni slojevi ispod pešačkih i biciklističkih staza. Sada se postavljaju habajući sloj asfalta i stubovi rasvete, kao i zaštitna ograda. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da će ova deonica biti završena do kraja godine.

Momirović je za Dnevnik RTS-a rekao da je rok u kojem bi trebalo da se završi ovaj projekat – do kraja decembra, te da se radi na tome da svi radovi do tada budu završeni.

"Svaki dan ovde radi od 300 radnika, više od 200 jedinica mehanizacije. Na dobrom smo putu da ispunimo taj rok, ukoliko bude kašnjenja reč je o nedeljama", rekao je ministar i dodao da će ovo biti najbrža veza zapadne Srbije sa Beogradom.

Napominje da posao otežava to što je ovo i gradska saobraćajnica, pa se rade i pešačke i biciklističke staze, ali da je reč o veoma važnoj deonici za Novi Beograd i Bežanijsku kosu.

"Tek kada završimo ovu saobraćajnicu, sa petljom Surčin 1, ovo će biti jedna moderna, urbana zona. Veza Surčina sa budućim nacionalnim stadionom, sa Novim Beogradom, i naravno sa gradom Beogradom", rekao je Momirović iznevši stav da će zbog ove deonice da skoči vrednost nekretnina u ovom delu grada.

Završetak obilaznicu u martu 2023. 

Ministar je rekao i da su maksimalno ubrzani radovi na obilaznici oko Beograda, kako bi deonica do Bubanj potoka bila gotova u martu iduće godine. Očekuje da taj projekat, koji je, napominje, star 30 godina, bude završen bez ijednog dana kašnjenja.

Plan je da u narednoj fazi bude izgrađena deonica od Bubanj potoka do Vinče i Pančeva, a Momirović kaže da je već započeta faza izrade idejnog projekta.

"Od sledećeg leta milioni automobila više neće prolaziti kroz centar Beograda, imaće kvalitetnu obilaznicu i oslobodićemo gradske saobraćajnice", rekao je Momirović.

Ukazao je na to da je situacija u svetu gora nego ikada pre, a da se u tako teškim uslovima u Srbiji radi na 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, te da nijedan radnik nije povučen sa gradilišta.

"Cela Evropa zaustavlja sve javne investicije, a mi i dalje uspevamo da izdržimo na svim projektima", rekao je Momirović.

Dodao je da će do kraja godine biti pušten deo od Kruševca do Koridora 10, a u narednih godinu dana deonica Valjevo–Lajkovac. Dodaje da se radi i na deonici Niš–Priština, na Dunavskoj magistrali, na Moravskom koridoru, kao i na projektu brze pruge od Novog Sada ka Subotici. 

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво