Neizvesna dinamika isporuke "punta"

Spiskovi potencijalnih kupaca "punta" čija bi proizvodnja trebalo da počne krajem meseca još uvek nisu zaključeni. Do sada je upisano oko 19.000 kupaca, ali je dinamika isporuke neizvesna.

Spiskovi zainteresovanih za automobil "punto 1.8.8." čija bi proizvodnja u kragujevačkoj "Zastavi" trebalo da počne krajem meseca, nisu zaključeni. Prema informacijama menadžmenta fabrike, do sada je upisano gotovo 19.000 potencijalnih kupaca, ali je sasvim neizvesna dinamika isporuke.

Krajem ove sedmice u pogonima kragujevačke fabrike automobila, pod nadzorom italiajnskih stručnjaka, počela je montaža školje za "punto" koji će ubuduće nositi oznaku "Fijat", a za početak naredne sedmice najavljen je dolazak u Srbiju potpredsednika te kompanije Alfreda Altavile.

Strateškim ugovorm Srbije i "Fijata" predviđeno je da se, u početku, u kragujevačkim pogonima godišnje proizvodi 15.000 automobila tipa punto.

Zbog velike zainteresovanosti kupaca, da uz subvencionisanje države i mogućnost kupovine automobila po sistemu zamene staro za novo, očekuje se da će taj broj biti povećan što bi trebalo da bude tema narednih pregovora.

Direktor prodaje kragujevačke "Zastava" prometa Ivan Ristić rekao je da je samo u toj firmi, jednoj od šest dilerskih kuća koje primaju prijave kupaca, do sada upisano gotovo 4.000 zainteresovanih iz tog grada, ali i iz Niša, Beograda, Surdulice.

Za sada niko sa preciznošću ne može da kaže kada će početi isporuka automobila, a ponajmanje kada će na red doći poslednji sa spiska.

Ristić tvrdi da su ljudi toga svesni i da su spremni da čekaju koliko je potrebno, kao i da će dinamika isporuke zavisiti od dogovora "Zastave" i "Fijata".

Ukoliko se reše problemi uskog grla u "Zastavinoj" lakirnici, tvrde u menadžmentu kragujevačke fabrike, moglo bi se očekivati da će sa proizvodnih traka te fabrike godišnje silaziti dvostruko više automobila od sada dogovorenih 15.000.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 29. mar 2009, 13:04) - anonymous [neregistrovani]

Treba mi spisak

Izbacite spisak,redosled i tacan broj prijavljenih za kupovinu punta.

(četvrtak, 19. mar 2009, 14:58) - Dragan [neregistrovani]

Spisak kupaca

Neshvatljivoje da posle 20 - 25 dana ne postoji spisak prijavljenih kupaca PUNTA (opcija novo za staro) kako bi potencijalni kupci znali da li su usli u prvih 5.000.