Читај ми!

Otvoren rekonstruisani put Novi Pazar – Tutin, Vučić obišao obnovljeni put Pridvorica–Devići

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Raški i Moravički okrug. Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je u prisustvu Vučića. Predsednik je obišao i rekonstruisani put Pridvorica–Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a.

Vrednost radova, na kojima je glavni izvođač bila turska firma "Tašjapi", iznosila je 24 miliona evra, a projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto.

Predsednik je izjavio da će pokušati da u Novi Pazar dovede velikog investitora, tako što će mu garantovati da će izgraditi auto-put do tog grada.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon ceremonije otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin, Vučić je rekao da je Novi Pazar jedna od četiri lokacije koje već dve godine nudi stranim investitorima, ali da to nije lak posao.

"Rekao sam da ću da se borim i neće to ići lako, zato što svi žele da budu blizu Beograda i Novog Sada zbog komunikacija. Ali je zato važno što imamo aerodrom Lađevci, gradimo puteve, važno je da do Požege izgradimo put, radimo projekat brze saobraćajnice Kraljevo–Pazar, što je za ljude u Novom Pazaru veoma značajno, uz auto-put koji ide ka Boljaru, Crnoj Gori preko Duge poljane", naveo je predsednik Vučić i dodao da strani investitori znaju da, kada vlada nešto obeća, da to i uradi i da zato i hoće da dođu u Srbiju.

Predsednik Aleksandar Vučić je prethodno obišao i deonicu rekonstruisanog puta od Pazarišta (Stari Ras) do manastira Sopoćani.

Radovi na rekonstrukciji tog puta u dužini od 5,5 kilometara trajali su tri meseca, a rekonstrukcija je dogovorena prilikom poslednje posete predsednika Vučića Novom Pazaru, u decembru 2021. godine. 

Aksoj: Odnosi Srbije i Turske na istorijskom maksimumu

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj izjavio je da su odnosi dve zemlje na istorijskom maksimumu.

Aksoj je naglasio da je projektom rekonstrukcije puta, kako je rekao, popunjena praznina kojom je stvoren preduslov za dolazak investitora u ovaj grad.

"Kada dođe neki investitor, ja ga usmeravam u ovaj kraj. Na našu podršku uvek možete da računate", poručio je ambasador Turske.

Direktor firme "Tašjapi" Emrulah Turnali rekao je da je pandemija kovida 19 usporila radove, ali da se uprkos problemima u prethodnom periodu, danas otvara put Novi Pazar – Tutin.

"Kada ste nam dali zadatak da uradimo ovaj posao, nastupila je pandemija koja nam je nanela štetu i usporila radove, ali evo danas otvaramo ovaj put i neka nam je sa srećom", poručio je Turnali.

Vučić obišao rekonstruisani put Pridvorica–Devići

Predsednik Vučić posetio je Moravički okrug i obišao rekonstruisani put Pridvorica–Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a.

Put je završen, ostali su zaštita kosina, horizontalna i vertikalna signalizacija, opremanje dela puta.

Inicijativu za rekonstrukciju ovog puta pokrenuo je predsednik Vučić na zahtev lokalnog stanovništva.

Vučić je lokalni put od 8,3 kilometra, koji povezuje Pridvoricu i Deviće i vodi ka turističkom centru Golija, obišao zajedno sa predsednikom Opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Vrednost radova na rekonstrukciji puta iznosi, kako je rečeno u Ministarstvu građevinarstva, 400 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač je preduzeće "Putevi Ivanjica".

Trenutno se gradi pločasti propust i izrađuje konstrukcija puta na toj deonici, dok je saobraćaj omogućen preko privremenog prelaza, naveli su iz ministarstva.

Tokom 2022. godine urađena je rehabilitacija lokalnog puta Pridvorica–Devići u dužini od 3,17 kilometara, čija je vrednost 149 miliona dinara, kao i sanacija klizišata "Devići" za šta je izdvojeno 38,4 miliona dinara.

Ovaj put povezuje pet mesnih zajednica u kojima živi oko 3.500 ljudi, dok školu pohađa oko 140 đaka.

Put Pridvorica–Devići izgrađen je 1991. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja u njega.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара