Читај ми!

Svetlosna signalizacija iz Ćuprije – turska fabrika planira posao za još 500 radnika

Turska fabrika "Feka automotiv" pokrenula je proizvodnju svetlosne signalizacije za automobilsku industriju u Ćupriji 2020. godine u doba pandemije. Trenutno zapošljavaju 110 radnika, ali uz ugovorene poslove planiraju gradnju još jedne hale i da 2024. godinu dočekaju sa 500 zaposlenih.

Na mestu gde je bila ledina, uz sam auto-put Beograd–Niš, sada su pogoni turske fabrike "Feka automotiv". Proizvode svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila i retrovizore za "Folksvagen", "Reno", "Porše", "Fijat".

"Nije naporno, zadovoljna sam, super je", kaže Mirjana Zafirović, radnica.

Dodaje i da je zadovoljna platom i da je među prvima, pre dve i po godine, počela da radi.

"Ova firma nam pruža dosta mogućnosti da naučimo neke nove stvari, plate su odlične, uslovi su zadovoljavajući i pružaju nam veliku mogućnost za napredovanje i usavršavanje", ocenjuje Vojkan Ivanović, tim lider.

Zadovoljni i menadžeri iz Turske

Menadžer Refik Muharem oko tri godine živi u Ćupriji s porodicom.

"Veoma sam zadovoljan što živim ovde i radim sa srpskim kolegama. Imamo samo dva turska radnika, potpuno sam zadovoljan i mislim da će biti sve bolje i bolje", ističe Muharem.

Turska fabrika je prva grinfild investicija u industrijskoj zoni Ćuprije, a uložili su 15 miliona evra.

"Snažno preporučujem ljudima koji žele da investiraju u Srbiji, a pogotovo u Ćupriji, da to urade. Planiramo da do 2024. udvostručimo ovde naše investicije", naglašava Serkan Kuruoglu, generalni menadžer "Feka automotiva".

Opština je već obezbedila dodatna dva hektara za gradnju nove fabrike.

"Feka automotiv je potpisao ugovor sa Fijatom, znači da će u narednom periodu morati da izgradi još jedan pogon, što će ukupno iznositi 15.000 kvadrata. To je za naše Ćupričane vrlo značajno, naravno i za Paraćince i Jagodince, jer će 500 radnika biti zaposleno u ova dva pogona", ističe Ninoslav Erić, predsednik Skupštine Opštine.

U pogonima "Fekine" fabrike u Turskoj zaposleno je hiljadu radnika, a generalni menadžer te porodične kompanije kaže da im je cilj – isti broj zaposlenih i u Srbiji.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије