Читај ми!

Radna grupa o pripremama za zimu i racionalnoj upotrebi energenata

Na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, razgovarano je o aktivnostima najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Tokom sastanka Radne grupe razgovarano je i o obezbeđivanju sredstava i energenata za period do kraja marta naredne godine, kao i o merama za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata, saopštilo je resorno ministarstvo.

Predstavnici JP "Elektroprivreda Srbije" predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

Predstavnici Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanjem i distribucijom u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve po pitanju zaliha energenata za zimu.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, osim predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su  i predstavnici "Elektrodistribucije Srbije", "Elektromreže Srbije", "Srbijagasa", "Transportgasa", "Naftne industrije Srbije", JP Srbijašume, Sekretarijata za energetiku Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, RHMZ i "Srbija kargo".

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара