Читај ми!

Čadež: Imamo fenomenalna vina, treba da od toga napravimo i dobar posao

Beograd će od 1. do 4. septembra viti domaćin prvog Međunarodnog sajma vina "Vinska vizija otvorenog Balkana" koju organizuje vlade Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Očekuje se 330 izlagača iz 22 zemlje, kaže za RTS predsednik PKS Marko Čadež.

Lideri inicijative "Otvoreni Balkan" došli su na ovu ideju, to nije jednostavno i takve manifestacije organizuju mnogo razvijenije zemlje, rekao je za RTS Marko Čadež.

"Mi smo danas dinamičan ekonomski region koji ima dobru turističku ponudu. Na manifistaciji će učestvovati više od 330 vinarija iz 22 zemlje. Jedan od najvećih časopisa koji se bave vinima austrijski 'Falstaf' takođe će biti prisutan i imaće svoj štand. Mi smo danas region rešenja, dobrih inicijativa koji može mnogo toga da ponudi", naglašava Čadež.

Predsednik PKS kaže da Srbija danas ima fenomenalna vina a da se zasadi stalno povećavaju.

"Pokazali smo da možemo da proizvedeno dobro vino, treba da vidimo kako da od toga napravimo i dobar posao", ističe Čadež.

Jedna od ciljeva ove inicijative je kako da zajednički izađemo na tržište, kako da na najbolji način ponudimo naše proizvode i ugostimo ljude.

"Uz vinsku manifestaciju imaćemo i sajam hrane koji treba da pokaže način i duh pripreme hrane na ovim prostorima. Vrhunski kuvari će pripremati hranu a biće i dosta predavanja. Zajedno smo mnogo jači, zajedno možemo mnogo više ako zajedno promovišemo svoje proizvode i turističku ponudu", rekao je za RTS predsednik PKS Marko Čadež.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара