NIS snizio cene goriva

Naftna industrija Srbije snizila je cene goriva u proseku za 2,5 odsto, odnosno 2,5 dinara po litru, tako da na NIS-ovim pumpama benzin košta 108,2 dinara.

Prvi put van redovnih 15-dnevnih promena cena, Naftna industrija Srbije je na svojim pumpama pojeftinila naftne derivate. Kompanija je snizila cene goriva u proseku za 2,5 odsto, odnosno 2,5 dinara po litru.

Kako se navodi u saopštenju, litar motornog benzina i bezolovnog motornog benzina pojeftinio je za dva dinara i košta 108,2 dinara po litru.

Cena dizela D2 smanjenja je za tri dinara i iznosi 95,5 dinara po litru, a cena evro dizela je 105,9 dinara po litru. Autogas je jeftiniji za dva dinara i košta 55 dinara po litru.

U NIS-u saopštavaju da je taj korak u skladu sa novom poslovnom politikom i tržišnim poslovanjem kompanije. 

Naftna industrija Srbije ima 474 benzinske pumpe što pokriva 25 odsto srpskog naftnog tržišta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. feb 2010, 21:01) - anonymous [neregistrovani]

Cena

Interesuje me kolika je cena iz rafinerije posle prerade u NIS-u, posto znamo cenu sirove nafte na berzi? Odnosno koloko drzava uzima od ukupne cene pa je toliko skupo gorivo kod nas? U njekim drzavama iako uvoze preradjenu naftu u cisternama , znaci nemaju svoju rafineriju cena goriva na pumpama je (prevedeno u nasim dinarima) oko 55 dinara po litru . Ako vec drzava toliko uzima od nas siromasnih , zasto toliko zavisimo od stranih kredita kad su u pitanju mostovi i putevi cak i za iznose koje drzava dnevno uzima od nas?