Читај ми!

Bocan-Harčenko: Moguće dodatne količine ruskog gasa Srbiji tokom zime

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da postoji mogućnost da se postigne dogovor o isporuci dodatnih količina ruskog gasa Srbiji tokom zime, ako u našoj zemlji za tim bude bilo potrebe.

Aleksandar Bocan-Harčenko navodi da su osnovna pitanja oko isporuke gasa rešena u okviru postojećeg ugovora između Rusije i Srbije i dodao da je Srbija tim aranžmanom dobila najmanju moguću cenu u sadašnjim uslovima.

Istakao je da takva cena omogućava razvoj Srbije i normalan život njenih građana, ali da je istovremeno veoma povoljna i za Rusiju.

"Osnovne količine gasa su određene. Postoji mogućnost dodatnih količina u toku zime ako Srbija za time bude imala potrebe", rekao je Bocan-Harčenko za Hepi.

Kada je reč o tranzitu gasa, naveo je da je, što se tiče Turske, sve u redu, ali da briga postoji oko tranzita preko Bugarske zbog odnosa Moskve i Sofije koji su, kako je rekao, za sada veoma loši.

Naveo je da Srbija drži principijelno kada je reč o sankcijama, polazeći od, kako kaže, svojih nacionalnih interesa i odnosa sa Rusijom, te dodao da dve zemlje nastavljaju saradnju i realizaciju niza projekata od kojih obe države imaju profit.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво