Читај ми!

Srbija i Albanija se nadaju turističkim rezultatima iz rekordne 2019. godine

Turistički rezultati Srbije i Albanije prošle godine zaostajali su za onim iz rekordne 2019. Nadaju se da će ih ove godine dostići, pa i prevazići. O tome su razgovarale ministarke turizma Srbije i Albanije.

Od početka godine u Srbiji je 63 odsto turista više nego prošle, a devizni prihod je porastao za 45 odsto.

"Turizam u Srbiji i regionu je opstao, pre svega, zahvaljujući domaćim turistima, ali i uspešnoj i dobroj regionalnoj povezanosti. Imajući u vidu da 'Er Srbija' planira direktne letove za Kinu krajem ove godine, smatramo da bi zajednički nastupi na tim dalekim tržištima značajno doprineli povećanju broja dolazaka u ovaj region", kaže Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pri kraju je i izrada zajedničke informacione platforme.

"Na njoj će turisti imati kompletan uvid u turističku ponudu država inicijative 'Otvoreni Balkan', a zašto da ne i drugih balkanskih zemalja kao što su Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Važno je da se Balkan svetu predstavlja kao celina. Neophodno je da sarađujemo, jer su nam slični i problemi koje ćemo zajedno lakše rešavati", navela je Mirela Kumbaro Furdži, ministarka turizma i zaštite životne sredine Albanije.

Najveći problem s kojim se suočavaju zemlje regiona, ali i čitava Evropa, jeste nedostatak radnika u turizmu i ugostiteljstvu. Tokom kovida mnogi su ostali bez posla, prešli u drugu branšu, teško ih je privoleti na povratak, a za pripremu novih kadrova treba vremena.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи