Čitaj mi!

Brnabić: Za 492 radnika Fijata isplaćene otpremnine

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je svih četiristo devedeset dvoje radnika Fijata dobilo otpremnine potpuno u skladu sa dogovorom koji su postigli sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a to znači po 790 evra, odnosno 93.000 dinara po godini staža i dodala da su oni u stvari i bili tehnološki višak, dok je ostalih 1.550 radnika potrebno Stelantisu.

"Radi se o tome da li oni žele da pristanu da idu u inostranstvo, jer to je način da ih u međuvremenu dok ne počne da se pravi električni model, dakle u narednih 18 ili najviše 24 meseca, 'Stelantis' zadrži. Oni imaju garantovan posao kada se vrate", rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Dodala je da je Vlada za njih dobila i dodatnu ponudu od "Stelantisa", a to je ono što su radnici tražili i ranije, a podrazumeva da tri meseca rade u inostranstvu a mesec dana da budu u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, radnici imaju još nedelju dana da se izjasne žele li da idu u inostranstvo tako da su tamo ukupno 18 ili 24 meseca i da dobijaju bonuse, ili tri plus jedan mesec, a da i dalje dobijaju bonuse s tim da je broj rata smanjen u odnosu na to kako idu.

Istakla je da to koliko će oni tamo ostati zavisi od toga koliko će brzo početi da se prave automobili u Kragujevcu.