Читај ми!

Mihajlovićeva sa rukovodstvom "Resavice": Zaštita i bezbednost prioriteti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa rukovodstvom Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" o proizvodnji, finansijskoj situaciji, bezbednosti i zaštiti na radu, dosadašnjem poslovanju i planovima za konsolidaciju i restrukturiranje.

Ministarka je rekla da je podrška države ključna za funkcionisanje "Resavice" i ponovila da je bezbednost rudara na prvom mestu.

"Država obezbeđuje na godišnjem nivou više od 40 miliona evra za zaposlene u 'Resavici'. Naša obaveza je da o njima vodimo računa, ali i da razgovaramo o tome koji rudnici treba da rade i mogu da budu rentabilni, a koji ne. Suštinski je važno da zajedno donosimo i sprovodimo odluke koje se odnose na konsolidaciju i restrukturiranje ovog javnog preduzeća. Potreban nam je zajednički predlog rešenja sa finansijskim, tehničkim i investicionim projekcijama, jer je cilj da imamo održiv plan za proces tranzicije ugljarskog sektora, kako bismo mogli da donosimo dugoročna rešenja, pre svega ona koja se odnose na nerentabilne rudnike", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o inspekcijskom nadzoru i neophodnosti da se sprovedu sve procedure pre nego što se ponovo krene sa izvođenjem radova u rudniku "Soko" nakon pogibije osam rudara.

Saša Spasić, vršilac dužnosti direktora JP PEU "Resavica", rekao je da bez podrške države, odnosno Ministarstva rudarstva i energetike, ovo javno preduzeće ne bi moglo da funkcioniše i predstavio rezultate rada, planove za naredni period, kao i mogućnosti za povećanje prihoda rentabilnih rudnika, ali i probleme sa kojima se "Resavica" suočava.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво