Читај ми!

Šta Aerodrom "Nikola Tesla" dobija sa novim terminalom, "Vensi" ima velike ambicije

U sredu počinje da radi novi terminal Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Prema najavama kompanije "Vensi", modernizacija aerodroma treba da omogući da do kraja koncesije 2043. godišnji kapacitet bude 15 miliona putnika godišnje.

Novosagrađeni terminal na Aerodromu "Nikola Tesla" 13. aprila će zvanično biti pušten u rad, čime će pored novog izgleda Aerodrom dobiti veći kapacitet, komfor i viši kvalitet usluge.

"Verujem da smo na dobrom putu i da smo već sada lideri u regionu. Uveren sam da idemo ka tome da budemo najveći centar u ovom delu Evrope, i to zahvaljujući Beogradu, Srbiji, Er Srbiji i svim kompanijama koje veruju u ovu destinaciju. Naše ambicije su velike i želimo da pružimo sve najbolje i putnicima i prevoznicima, u skladu sa praksom naše kompanije", kaže Fransoa Berizo, direktor aerodroma "Nikola Tesla".

Kompanija "Vensi Erports Srbija" 2018. godine postala je operater aerodroma "Nikola Tesla" na period od 25 godina.

Rekonstrukcija i izgradnja će trajati u nekoliko faza a projekat obuhvata izgradnju nove piste, obnavljanje i nadogradnju postojeće piste, izgradnju novih rulnih staza, proširenje postojeće platforme, saobraćajne mreže i gotovo dve i po hiljade parking mesta.

"Nema posebne bezbednosne procedure kao što je bilo do sada, a velika promena za nas je razdvajanje putnika koji dolaze i odlaze, to je sve zbog dodatnog sprata koji smo sagradili iznad celog terminala, pa i onog dosadašnjeg", kaže Fransoa Berizo.

Uprkos pandemiji radovi su, prema rečima direktora aerodroma, tekli po planu. Terminal C sada ima 19 izlaza, centralizovanu bezbednosnu kontrolu, čekaonicu u konceptu otvorenog prostora, a prvi put aerodrom ima i horizontalne pokretne trake za lakše kretanje putnika.

Radovi na Aerodromu Beograd počeli su 2020. godine a kako najavljuju iz kompanije "Vensi" biće završeni do kraja 2023. Cilj je da ovaj aerodrom bude novo saobraćajno čvorište u Jugoistočnoj Evropi.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво