Читај ми!

Rok za e-fiskalizaciju 30. april, neće biti produžetka

Na novi sistem e-fiskalizacije do 30. aprila moraju svi da pređu, jer je od 1. maja na snazi isključivo elektronsko izdavanje računa. Pomeranja tog roka neće biti, poručuje Siniša Mali, resorni ministar.

U ovom trenutku je 20, a do kraja meseca biće i svih 50 prodavnica "LIDL-a" u sistemu e-fiskalizacije.

Dragan Čigoja, direktor "Lidl Srbija" ističe da su uspešno implementirali sve procese koji su predviđeni od strane Poreske uprave i lokalnih zakona. Posebno naglašava, da su uspeli i da  povećaju efikasnost u svojim prodavnicama.

Iako se od 138.000 obveznika prijavljenih za fiskalizaciju, tek 25.000 njih preko novih uređaja povezalo sa Poreskom upravom, nadležni imaju samo jednu poruku. 

"Rok ostaje kraj meseca. Ovo govorim upravo zbog toga što su se pojavile razne izjave nekih neformalnih interesnih grupa oko toga da će biti produženja roka za uvođenje novog sistema fiskalizacije. Dakle, još jednom veoma jasno, produženja roka neće biti", poručio je Siniša Mali, ministar finasija. 

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković, kaže da ta uprava u ovom momentu dobija preko milion računa na dnevnom nivou.

"Očekujemo, naravno da će to biti još veći broj, spremni smo za to. Moram da još jednom pozovem sve poreske obveznike da se u što skorijem vremenu prebace na novi sistem e-fiskalizacije, jer je očekivana prezauzetost servisera u drugoj polovini aprila", apelovala je Markovićeva.

Poreznici se nadaju da od 1. maja neće biti previše posla za inspektore koji će na terenu proveravati kako funkcioniše nova fiskalizacija. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво