Читај ми!

Počela izgradnja trase auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina

U Bosutu su, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, počeli radovi na deonici budućeg auto-puta ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina.

Dužina deonice Kuzmin – Sremska Rača je 18 kilometara, sa mostom čija je izgradnja počela u oktobru 2019. godine.

Radovi na trasi počinju izgradnjom petlje Bosut, a predsednik Vučić je rekao da je čuo od izvođača da je novi most preko Save kod Sremske Rače jedan od najbolje izgrađenih mostova u Srbiji.

Predsednik je naglasio da je to veoma važan deo auto-puta koji će spojiti zapadni Srem i celu našu zemlju sa Republikom Srpskom i BiH, na pravcu ka Sarajevu i Banjaluci.

Vučić je rekao da bi izgradnja dela auto-puta ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini oko 19 kilometara, mogla da bude gotova pre kraja 2023. godine i poručio da Srbija premrežavanjem zemlje auto-putevima spaja države i narode u regionu.

Putevima spajamo države i različite narode 

Vučić je podsetio da je nedavno nedaleko odatle počela izgradnja brze saobraćajnice između Šapca i Loznice.

"Premrežavamo novim auto-putevima i Mačvu i Srem i celu Srbiju – spajamo države i različite narode", naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da i novi most na Savi premošćava i nesporazume, nerazumevanje i prošlost i da povezuju na jednoj strani sadašnjost, a na drugoj budućnost.

Napomenuo je da investicija od 1,08 milijardi evra za gradnju auto-puta Sremska Rača – Kuzmin i Požega–Kotroman, dva kraka kroz Srbiju za auto-put ka Sarajevu.

Vučić je rekao da će Srbija najviše investirati u izgradnju auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine.

Dodao je da će na kraku od Požege do Višegrada biti izgrađena 62 mosta i 14 tunela.

Za Srbiju je važno da se poveže putni koridor 10 sa koridorima 5 i 7, kao i za ljude u BiH, rekao je Vučić.

Auto-put donosi nove investicije 

Istakao je da će zahvaljujući tom auto-putu od Sremske Rače do Kuzmina biti mnogo više investitora u tom delu zemlje, s obzirom na to da nijedan deo Srbije neće biti premrežen auto-putevima kao Sremski okrug.

Dužina deonice Kuzmin – Sremska Rača je oko 19 kilometara zajedno sa novim mostom na Savi, čija je izgradnja počela u oktobru 2019. godine. Novi most kod Sremske Rače biće dug oko 1.320 metara.

Početku izgradnje trase auto-puta prisustvovali su i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktori "Koridora Srbije" i "Puteva Srbije" Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak, ambasador Turske Hami Aksoj i predstavnici izvođača radova.

Predstavnici "Tašjapija" i "Puteva Srbije" upoznali su Vučića sa predviđenim radovima.

Vrednost radova na deonici je oko 225 miliona evra.

Deonica Sremska Rača – Kuzmin sa mostom preko reke Save deo je projekta izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo, projektovana za maksimalnu brzinu od 130 kilometara na sat.

Imaće po dve kolovozne trake sa zaustavnim trakama.

Predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan, i članovi Predsedništva BiH – Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, 8. oktobra 2019. godine su na mestu budućeg mosta preko Save kod Sremske Rače svečano označili početak radova na auto-putu Beograd–Sarajevo.

Ukupna vrednost projekta izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo je oko četiri milijarde evra, koji delom treba da finansira i Turska.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво