Читај ми!

Robot Lala posetioce "Ekspa" u Dubaiju upoznao sa Vojvodinom

Petnaest kompanija iz Vojvodine predstavlja se ove sedmice na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020" u Dubaiju. Tokom nedelje inovacija, pokrajina se predstavlja svojim najvećim adutom - IT sektorom.

Umesto pravog, robot Lala upoznao je posetioce sa Vojvodinom, a svoje poslovanje predstavnici 15 najvećih kompanija iz IT sektora, svako sa drugačijim ambicijama.

"Planiramo širenje mreže i na tržište bliskog i dalekog istoka i ponudu svog portfolija usluga na ovom izuzetno zahtevnom tržištu", kaže Stefan Radulović iz kompanije "M&I Systems".

Oskar Marko, pomoćnik direktora "Biosens" instituta ističe da mu je jako drago da se tolika pažnja posvećuje klimatskim promenama.

"Sa globalnim zagrevanjem poljoprivreeda takođe postaje vruća tema i mislim da je to velika šansa na institut da se promoviše po čitavom svetu", kaže Marko.

Dragana Čalija iz kompanije "SaintDi" naglašava da su upoznali niz delegacija drugih zemalja i njihove predstavnike, kao i da su uspeli da se povežu sa njima.

Pokrajina, kao centar IT industrije Srbije, u kojoj posluje 250 kompanija sa više od 12.000 zaposlenih visoko obrazovanih inžinjera, u novim tehnologijama vidi šansu za dodatnne investicije i razvoj.

"Organizovan je veliki broj sastanaka i veliki broj susreta sa ljudima koji žele da su upoznaju sa tim što nosi Vojvodina, da vide šta mogu da ulože, da vide šta mogu da kupe, šta mi možemo njima da prodamo", ističe pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Blizu 10 miliona ljudi već je postelilo Ekspo, najveću izložbu na svetu gde se predstavlja 192 zemlje sveta. Organizatori očekuju da će do 31. marta, do kada Ekspo traje, broj poseta dostići 25 miliona.

Srpski paviljon posetilo je do sada 600.000 ljudi. Vikendom ga poseti oko 10.000 osoba, a radim danima od četiri do šest hiljada. Stranci koje je Lala upoznao sa Vojvodinom prijatno su iznenađenji.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво