Читај ми!

Brnabićeva se sastala sa predstavnicima kompanije MSD

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima kompanije Merck Sharp and Dohme (MSD), saopšteno je iz Vlade.

Predsednik kompanije za Evropu i Kanadu Syril Šiver, kako se navodi u saopštenju, izrazio je zadovoljstvo spremnošću naše države i zdravstvenog sistema u borbi protiv pandemije kovida 19.

Prema njegovim rečima, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je svojim građanima uspela da obezbedi kako vakcine, tako i najsavremenije inovativne terapije za lečenje infekcije koronavirusom.

"Naše prisustvo danas je potvrda da priznajemo vaše uspehe i spremnost na saradnju", istakao je predsednik Šiver.

Dodaje se da su premijerka Brnabić i predstavnici MSD-a istakli spremnost na saradnju, koja će se, pre svega, odnositi na promociju imunizacije, kontrolu malignih oboljenja i podršku digitalizaciji zdravstva.

"Posebno je bilo reči o saradnji u kontroli i dijagnostici malignih bolesti i spremnosti predstavnika MSD da daju podršku inicijativama Vlade Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade ističu da je predstavnicima kompanije predstavljen i projekat izgradnje Bio-kampusa, koji će biti jedan od najvećih naučno-istraživačkih centara u Evropi.

"MSD je jedna od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija koja postoji već 130 godina, a ove godine obeležava i 25 godina rada u Republici Srbiji", naveli su iz Vlade.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара