Читај ми!

Loše vreme ne utiče na izgradnju Moravskog koridora, gradi se najduži most

Loše vreme ne utiče na dinamiku radova na deonici 1 Moravskog Koridora od Pojata do Kruševca. Do sada je urađeno gotovo 80 procenata zemljanih radova, završena su dva mosta preko Južne i Zapadne Morave.

Trenutno se radi najduži most od 596 metara na četrnaestom kilometru od Pojata, gde auto-put ulazi na teritoriju Grada Kruševca. Gradilište u Makrešanu, kao i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje se nalazi na trasi Moravskog koridora, obišli su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Deonica najmodernijeg auto-puta od Pojata do Kruševca biće završena u prvoj polovini naredne godine.

"Ovi radnici daju sve da se ti rokovi drže u onoj dinamici kako smo planirali. Ali ono što je za nas naravno uz to ključan prioritet, ne smemo nijednog trenutka da dovedemo u pitanje kvalitet i ja sam pre svega zbog toga ponosan što imamo 'Behtel Enku' i čitav niz kompanija koje pre svega kvalitet drže u prvom planu i ovaj će projekat ostati narednim generacijama bez dileme kao najbolji auto-put u Srbiji", kaže Aleksandar Antić, direktor "Koridora Srbije".

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, ističe da na ovom koridoru svaki dan radi više od 2.700 radnika.

"Uspeh je taj da mi danas gradimo 10 auto-puteva na teritoriji Republike Srbije, da mi projektujemo i gradimo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva. Samo na ovom koridoru svaki dan radi više od 2.700 radnika što domaćih, što naših stranih partnera. Srbija je postala zemlja gde strane kompanije dolaze, gde strani radnici dolaze da nađu svoju budućnost", poručuje Momirović.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво