Читај ми!

Vučić obišao radove u Beogradu na vodi: Na jednom mestu vidi se koliko se Srbija promenila

Radovi na izgradnji zgrade "BW Terraces" u okviru Beograda na vodi, privode se kraju, a danas ih je obišao predsednik Aleksandar Vučić. Poručio je da se na jednom mestu, u Beogradu na vodi, najbolje vidi koliko je Srbija napredovala i promenila se.

Aleksandar Vučić je rekao da je Beograd na vodi najverovatnije najveće gradilište u ovom delu Evrope, na kojem se polako stvari privode kraju.

"Danas smo u jednoj, spolja najlepše izgrađenoj zgradi, mada je to stvar ukusa. Važno je da se spoljni deo fasade Kule Beograd završava, verujem da će pre kraja godine, osim samog vrha kule, sve biti završeno", rekao je Vučić.

Dodao je da je Kula Beograd već pripremljena za sve multimedijalne sadržaje, što će, kaže, biti atrakcija za Beograđane, sve građane Srbije, ali i sve turiste koji dolaze u našu zemlju.

"Na jednom malom mestu najbolje se vidi koliko je zemlja napredovala i promenila se za sedam godina", poručio je Vučić.

Kako je rekao, od bara, žabokrečine, nelegalnih baraka pred rušenjem, napravljen je prostor koji je za divljenje, najelitniji u Srbiji, i izaziva sve veću pažnju.

"Napravili smo sadržaj koji privlači ljude širom regiona, jer smo verovali u snove. I kada smo obećavali građanima nešto, držali smo se toga, uradili sve što smo obećali. Kasnili smo malo, nema sumnje da smo napravili i neku grešku, ali na kraju, rezultat je fascinantan - divne zgrade, čitav jedan novi grad u gradu", rekao je Vučić.

Zahvalio je partneru iz UAE Muhamedu Alabaru, bez kojeg, kaže, projekat ne bi mogao da bude realizovan, kao i šeiku Muhamedu, ali i ljudima iz Grada Beograda, koji su uvek bili velika pomoć i podrška.

"Uspeli smo sve da izguramo jer smo imali dovoljno snage da se suprotstavimo svima koji su to sprečavali, pokušavali da spreče po svaku cenu. Zato što su nam snovi i ono što će da bude zapisano u istoriji, bili važniji od dnevne politike i takvih rekacija, i na to sam ponosan", rekao je Vučić.

Pozvao je sve da za Novu godinu posete Beograd na vodi" da vide kako to izgledati, a izgledaće, kaže spektakularno - ono što imaju Dubai i veliki svetski centri, imaće i Srbija.

Sa Vučićem je radove obišao i ministar finansija Siniša Mali, koji je preneo da će u okviru projekta "Beograd na vodi" biti izgrađen milioni kvadratnih metara.

Dodao je da će nekadašnja ložionica, koja je pripadala Glavnoj železničkoj stanici, u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić, biti pretvorena u Kutak za mlade, u jedan multinamenski kreativni centar.

Radove su obišli i predsednik kompanije "Igl hils" Muhamed Alabar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Alabar: Menjamo živote ljudi, unapređujemo društvo

Predsednik kompanije "Igl Hils" Mohamed Alabar je rekao da je Beograd na vodi samo jedan korak u napretku i da će stremiti da urade još više.

"Mi menjamo živote ljudi, unapređujemo društvo, poboljšavamo standarde i obogaćujemo umove naše dece o tome šta može da se uradi. To je naše dostignuće, kako zaista možemo da ulijemo entuzijazam našoj deci i na pozitivan način utičemo na njih", rekao je Alabar koji je radove obišao zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Alabar je istakao da su za ovakve stvari potrebni hrabri ljudi i dodao da nikada nije sumnjao u energiju i odlučnost predsednika Vučića da se stigne do tog cilja.

"Gurali ste nas napred i zaista bili odlučni da uradite nešto posebno za narod Srbije. Zahvalan sam što sam deo ovog putovanja i srećan što u drugim zemljama gledaju šta vi radite i žele da u svojim zemljama i društvima urade dobru stvar", rekao je Alabar.

Dodao je da je to još jedno dostignuće - kako da tokom svog životnog veka uradimo velike stvari i ne samo da motivišemo našu decu i naše društvo, već i druge zemlje.

BW Terraces sedma zgrada u kompleksu Beograda na vodi 

Zgrada "BW Terraces" ima 17 spratova, 132 stana, a radi dodatnog komfora za stanare tu su i bazen, teretana...

Reč je o sedmoj zgradi u okviru Beograda na vodi, čije će useljavanje početi do kraja godine.

Zajedno sa ovom zgradom, u Beogradu na vodi biće useljeno ukupno 1.500 stanova.

Sa terase poslednjeg sprata zgrade "BW Terraces" predsednik Vučić je posmatrao video-prezentaciju radova na fasadi Kule Beograd.

Kako je ranije rečeno, Kula Beograd visoka je 168 metara i najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope.

Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac.

Kada u potpunosti bude završena, u Kuli Beograd će se, osim stanova i parking mesta, nalaziti hotel i apartmani "Sent Redžis", kao i restoran.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво