Читај ми!

Uskoro otvaranje skijališta na Kopaoniku – prodaja karata otkriva kakva će biti sezona

Sledećeg vikenda je otvaranje ski-sezone na Kopaoniku, a do kraja meseca biće otvoreni i ostali domaći skijaški centri. Sudeći po prodaji ski-karata, koja je počela sredinom novembra, ovo bi mogla da bude najbolja zimska sezona do sada.

Kad na planinama padne prvi sneg, kao po pravilu, naglo poraste broj uplata aranžmana. Za novogodišnje praznike na Zlatiboru već je popunjeno blizu 60 odsto smeštajnih kapaciteta, pa domaćini očekuju dolazak 45 hiljada turista.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović kaže da taj centar spremno dočekuje zimsku sezonu. "Ugostitelji su se navikli na ove nove mere koje su trenutno na snazi i verujem da će se brzo prilagoditi i na neke nove ukoliko budu stupile na snagu, a sve opet u cilju bezbedno boravka na Zlatiboru i u cilju zdravlja i meštana i turista", dodaje Živanović.

Divčibare su godinama tavorile, a onda je pre dve godine otvoren hotel "Crni vrh", koji je pokrenuo razvoj turizma. Ta planina od ove jeseni ima još jedan hotel visoke kategorije.

Ana Nastić iz hotela "Rojal mauntin" ističe da je veći deo kapaciteta rezervisan, kako u ovom trenutku tako i za praznike i dečji zimski raspust. "Trudićemo se da našim gostima pružimo kompletan i potpun užitak, a sneg je već tu", kaže Nastićeva.

Uoči svake sezone, "Skijališta Srbije" obogate svoju ponudu. Ove zime, planiran je završetak izgradnje sistema za veštačko osnežavanje na najdužoj stazi na Kopaoniku.

Direktor "Skijališta" Dejan Ćika naglašava da je reč o "Beloj reci 1 i 2". "Time bi gondola koja povezuje Brzeće i Mali Karaman bila u punoj funkciji, jer bi skijaši mogli da se spuste sve do turističkog naselja Brzeće", objašnjava Ćika.

Oni kojima je dovoljno uzbuđenja i stresa na poslu, ove zime će se odmarati u banjama, najviše u Sokobanji, Vrnjačkoj, Lukovskoj, Prolom i banji Vrdnik.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović napominje da je dosta uloženo u infrastrukturu i u banjama. "Neki novi hoteli su otvoreni, a neki koji su otvoreni u prethodnih godinu dana su potpuno promenili i strukturu i broj noćenja banja u kojima se nalaze", napominje Labovićeva.

Seoski turizam je ranijih godina bio popularan samo leti, sada se i to promenilo.

Selo, tokom epidemije, svuda u svetu doživljava renesansu. Kuća, dvoriše, priroda sada su savršen turistički paket aranžman.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво