Читај ми!

Ko i kako može da konkuriše za program "Rajzing star" namenjen start apovima

Rajzing star program namenjen je podršci start ap timova i mladim kompanijama u najranijoj fazi inovacija. To je vreme kada je podrška najpotrebnija. Zato su se na zajedniškom poslu našli Naučno-tehnološki parkovi u Beogradu, Nišu i Čačku i švajcarska vlada.

Start apovi koji imaju zrele ideje i tržišni potencijal, a nisu stariji od dve godine, mogu da dobiju sredstva iz programa Rajzing star. Među onima koji su već dobili finansijsku podršku, i postali pravi start ap je i "Digi kids klaud robotiks".

"Ne samo finansijski već i stručna podrška nas je dovela do trenutka gde mi sada imao proizvod, imamo strategiju. I radujemo se daljim koracima u osvajanju globalnog tržišta. Nadamo se da ćemo biti uspešni", kaže Slaviša Avramović, suosnivač start apa "Digi kids klaud robotiks".

Razvoj start ap tima i inovacija ubrzavaju direktna finansijska ulaganja, odnosno bespovratna sredstva od 15.000 švajcarskih franaka, savetovanja, treninzi. Za jednomesečni rad bira se 40 kompanija.

"Od tih 40, odabraćemo 20-25 kompanija i start ap timova. Obaveza je da se registruje kompanija da bi mogli da prime ta sredstva i šest meseci intenzivnog mentorskog rada. Razvili smo izuzetnu mentorsku mrežu, uglavnom su to naši ljudi u dijaspori i međunarodni konsultanti", ističe Gordana Danilović Grković, v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Prošle godine za program se prijavilo više od 180 timova. Program je kreiran kroz projekat "Tehnopark Srbija 2 Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova" kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkovima Niša i Čačka. Prijave su otvorene do 28. decembra.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара