Читај ми!

Prestaje potreba za uvozom struje, Blok 1 u Termoelektrani "Nikola Tesla B" pušten u probni rad

Jutros u šest sati ponovo je pušten u probni rad Blok 1 u Termoelektrani "Nikola Tesla B" od 650 megavata, potvrđeno je RTS-u.

Kapitalni remont povećao je njegovu snagu za još 20 megavata pa sada ima snagu 670 megavata.

Rad Termoelektrane "Nikola Tesla B" u punom kapacitetu obezbeđuje stabilnost snabdevanja zemlje električnom energijuom, a vraćanjem Bloka 1 u pogon prestaje i potreba za uvozom struje.

Remont je završen mesec ranije, a EPS je za te radove izdvojio 90 miliona evra.

Iz TENT-a je saopšteno da će, osim povećanja snage, radnog veka i energetske efikasnosti, revitalizacija unaprediti i uslove zaštite životne sredine.

"Ugradnjom sistema za redukciju azotnih oksida, smanjiće se emisija azotnih oksida ispod 200 miligrama po kubnom metru. Ekološki projekti intenzivno se rade i u TENT A i u TENT B. Napreduje gradnja postrojenja za odsumporavanje u TENT A, a započet je i projekat gradnje takvog postrojenja i u TENT B", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je cilj da se u najvećoj fabrici struje na Balkanu, gde se proizvodi više od polovina električne energije, realizuju svi projekti za zaštitu životne sredine i da do 2027. godine sve termoelektrane EPS-a budu u potpunoj usaglašenosti sa Direktivom o industrijskim emisijama.    

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво