Čitaj mi!

Blumberg Adrija počinje sa radom 2022. godine

Blumberg Medija i Mtel Svis, medijske kompanije u većinskom vlasništvu "Telekom Srbija", danas su najavili sporazum o stvaranju prve multiplatformske mreže za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi, sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

Sa planom da počne sa radom 2022. godine, Blumberg Adrija (Bloomberg Adria) će pružati poslovne i finansijske vesti, analize i podatke za sve veću zajednicu donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regionu, putem televizije, štampanih i digitalnih medija kao i mobilinih i društvenih mreža.

Blumberg Adrija će koristiti snagu 2.700 novinara i analitičara iz Blumberg njuz iz 120 zemalja i stvoriti izvor vesti koji će kombinovati lokalno izveštavanje sa opsežnim pokrivanjem privreda i tržišta širom sveta. Sastojaće se od prevedenog Blumberg njuz sadržaja, kao i sopstvenih izveštaja, proizvedenih u specijalizovanim uredničkim centrima u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Skoplju.

"U Blumberg Medija (Bloomberg Media) odlučni smo da izgradimo vodeću multiplatformsku, globalnu medijsku kompaniju za biznis i finansije, pružajući pouzdan sadržaj zasnovan na podacima", rekla je Su Kang, globalna direktorka Blumberg Medija Distribjušon, i dodala:

"Blumberg Adrija proširuje naše globalno prisustvo na novu publiku u jugoistočnoj Evropi koja traži vrhunske, globalne poslovne vesti koje će im pomoći da ostanu informisani".

"U poslovnom svetu koji se menja nezabeleženom brzinom, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisnih stručnih analiza od presudnog su značaja za donošenje dobrih poslovnih odluka", rekao je Vladimir Lučić, generalni direktor kompanije "Telekom Srbija".

"Blumberg je već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije i uzbuđeni smo što ćemo kroz stvaranje Blumberg Adrije sarađivati sa Blumberg Medijom, kako bismo u Srbiju i na regionalno tržište doneli tačne i pouzdane poslovne vesti", rekao je Lučić.