Читај ми!

Počeli radovi na mađarskoj deonici brze pruge do Beograda

Polaganjem kamena temeljca na deonici Šorokšar-Kelebija ministri Tomislav Momirović i Laslo Palkovič otvorili su radove na izgradnji moderne pruge od Budimpešte do Beograda.

Ministar Momirović je naveo da je projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od izuzetnog strateškog značaja ne samo za Srbiju i Mađarsku, već predstavlja vezu centralne i južne Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što imam priliku da budem na ovom mestu, 137 godina od kada je prvi voz iz Srbije, iz Beograda, krenuo upravo prema Budimpešti", rekao je Momirović.

Ministar je izjavio da su najbolji međunarodni odnosi rezultat prijateljstva premijera Mađarske Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je garant ekonomskog, trgovinskog i saobraćajnog prosperiteta dve zemlje.

"Projekat mađarsko-srpske železnice i izgradnja moderne pruge od Budimpešte do Beograda je kruna prijateljstva između Srbije i Mađarske", istakao je Momirović.

Dodao je da se puštanje u saobraćaj dela pruge Beograd-Novi Sad očekuje početkom 2022. godine, kao i da će radovi na pruzi između Novog Sada i Subotice biti dodatno intezivirani.

Ukupna dužina trase od stanice Beograd Centar do državne granice sa Mađarskom je 183,1 kilometar, a projekat se realizuje na tri poddeonice: Beograd Centar - Stara Pazova, Stara Pazova - Novi Sad i Novi Sad - Subotica - državna granica sa Mađarskom, navodi se u saopštenju.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво