Читај ми!

Vučić otvorio pogon kompanije "Regent" u Svilajncu

Novi pogon švajcarske kompanije "Regent lajtning" u Svilajncu, koja će zaposliti više od 120 radnika, otvorio je predsednik Aleksandar Vučić. Najavio je da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju obilaznice sa dva mosta preko reka Resave i Morave.

Predsednik je prethodno obišao pogon i pozdravio radnike iz Svilajnca, Kragujevca, Jagodine i ostalih mesta iz Šumadijskog i Pomoravskog okruga koji rade u toj fabrici i poželeo im srećan rad.

Poručio je da je Srbiji potrebno više takvih fabrika kakva je "Regent", a koje zapošljavaju između 100 i 300 ljudi.

Vučiću je rečeno da su i đaci iz sistema dualnog obrazovanja počeli da rade u toj fabrici, a on je poručio da Srbija mora da nastavi da podstiče dualno obrazovanje, jer donosi rezultate.

Naveo je da Srbija u tome ima veliku podršku švajcarskih, nemačkih i austrijskih partnera.

Otvaranju kompanije prisustvuju i čelnici "Regenta", ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid i predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović.

"Regent lajtning" je švajcarska kompanija, sa sedištem u Bazelu, koja se bavi proizvodnjom industrijske rasvete i posluje u Slobodnoj zoni Svilajnac. Kompanija posluje u Svilajncu od proleća 2020. u zakupljenom prostoru površine 1.000 kvadratnih metara sa tridesetak zaposlenih.

Nova fabrika površine oko 6.500 kvadratnih metara je sagrađena u sklopu prve faze izgradnje "Regentovih" postrojenja, dok je plan da se u drugoj fazi izgradi još jedna hala sa dodatnih 6.000 kvadrata.

Izvršni direktor kompanije Jerg Štajmajer najavio je da će u prve četiri godine poslovanja u Svilajncu uložiti četiri miliona evra.

"Regent" trenutno u Svilajncu zapošljava više od 80 radnika, a plan je da po završetku druge faze investiranja zaposli više od 250 radnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u novootvorenu fabriku u Svilajncu uložila malo novca, ali da su se vlasnici, odnosno švajcarska kompanija "Regent", opredelili za ovaj projekat jer su videli da imaju posla sa ozbiljnim i odgovornim ljudima.

On je to rekao na otvaranju fabrike "Regent lajtning" i dodao da se tako kod investitora ne predstavlja samo jedno mesto, već cela Srbija kao dobro mesto za ulaganje.

Prema njegovim rečima, bitno je da postoji princip marljivosti i da se uči svakog dana.

"Ako u tome uspemo, to će biti nešto čime se ponosimo: radna etika, želja da napredujemo. To su velike osobine. Svako može da podigne fabriku, ali radnici i poslodavci su oni koji prave razliku", rekao je Vučić.

Dodao je i da će u fabrici za početak biti zaposleno 120 radnika, ali da veruje da će ih uskoro biti i 200.

Vučić najavio izgradnju obilaznice sa dva mosta

Predsednik je u Svilajncu najavio da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju obilaznice sa dva mosta preko Resave i Morave, koji neće koštati manje od 25, a možda i 25 miliona evra, ali će, naveo je, veoma značiti za sve opštine u okruženju Svilajnca, pa i za Jagodinu.

U planu je, rekao je predsednik obraćajući se okupljenim građanima, završetak izgradnje kanalizacije za celu opštinu, za šta će biti potrebno 55 miliona evra, izgradnja vodovodne mreže i zatvaranje bazena.

Posle toga Svilajnac će izgledati drugačije, rekao je predsednik okupljenim građanima.

"Daleko smo od Švajcarske, ali moramo da radimo i da joj se približavamo, zajednički mnogo toga možemo i samo tako Srbija može da ide napred", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će od svega najavljenog nešto biti izgrađeno ove godine, a nešto u najkraćem mogućem roku sledeće godine.

"Više toga smo renovirali i izgradili, a kada to završimo, razgovaraćemo o većim platama, penzijama i kako da vratimo naše ljude na svoja ognjišta, jer će i ovde moći da žive od pristojnog rada", istakao je Vučić.

Pozvao je građane da pomognu u tome, jer, kako je rekao, sve što radimo radimo za nas, ali i za našu decu.

Nastaviće se i sa obnovom mnogih hramova, od kojih su neki već obnovljeni, a i Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" je poslednja u ovom kraju koja se obnavlja.

Predsednik je zahvalio građanima Svilajnca na podršci i na tome što su razumeli da je za sve ovo neophodan rad, trud i energije.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво