Читај ми!

Tončev: Investiranje u jug zemlje zadržava mlade u Srbiji

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev izjavio je da nove investicije u fabriku "Vlasinka" direktno utiču na razvoj privrednih potencijala, otvaranje novih radnih mesta i ostajanje mladih u Srbiji.

Kompanija "Koka-kola sistem" saopštila je da je u fabriku vode "Vlasinka" i lokalnu infrastrukturu investirala 3,5 miliona evra, kako bi se dodatno unapredili privredni, društveni i turistički potencijali vlasinskog kraj.

Novica Tončev izjavio je da podržava privatni sektor koji ulaže u privredni razvoj Surdulice.

"Nove investicije u fabriku 'Vlasinka' su odlična vest i direktno utiču na razvoj privrednih potencijala – otvaranje novih radnih mesta i ostajanje mladih u Srbiji", izjavio je Tončev, prilikom obilaska fabrike izvorske vode "Rosa".

Dodao je da resorno ministarstvo konstantno traži načine za unapređenje razvoja nerazvijenih opština sa juga zemlje i zahvalio velikim partnerima iz privatnog sektora koji pomažu u tome. 

Pozvao je i ostale kompanije da investiraju u opštine na jugu Srbije.

Generalni direktor "Koka-Kola HBC Srbije" Svetoslav Atanasov naveo je da njegova firma ulaže u Vlasinski okrug, investirajući poslednjih godina 15,5 miliona evra u razvoj lokalne zajednice i privrede, kao i zaštitu životne sredine. 

Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović je izrazila zadovoljstvo što su opštinu Surdulica podržali predstavnici Vlade Srbije i Koka-Kola tim, kao i što je opština učestvovala u realizaciji projekta "Vlasina, čista ljubav" koji unapređuje turizam i ugostiteljstvo.

Istakla je da je u godini pandemije, ovakva vrsta ulaganja neophodna za male privrednike i skretanje pažnje na turističke potencijale Vlasine i Vlasinskog jezera.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара