Čitaj mi!

Avio-kompanije hvataju zamah, traži se karta više za Crnu Goru

Beogradski aerdorom "Nikola Tesla" ovoga meseca povećao je promet za 50 odsto. Veći je broj čartera ali se vraćaju i kompanije koje za vreme kovida nisu letele na Surčin. KLM je zbog velikog interesovanja za letove u Evropu uveo i drugu dnevnu liniju Beograd-Amsterdam. Najviše se traže karte za Crnu Goru, a i tu se pojavila konkurencija pa cene padaju.

Stare kompanije iz Češke, Poljske, i drigih zemalja vraćaju se u našu zemlju, a veliki poput "Er fransa" i KLM udvostručuju kapacitete.

"Verujemo da ćemo na ovoj relaciji imati pune avione naročito za tranzitne putnike koji idu dalje u Severnu i Južnu Ameriku. Od danas uvodimo dva leta za Beogard", kaže Klemer France, komercijalni direktor KLM.

Pojavila se i konkurencija - nova crnogorska avio-kompanija nastala iz propalog "Montenegra".

"Tivat je dobio još jednu avio-kompaniju koja leti za Beograd tako da imamo sada konkurentne cene i konkurenciju između te dve kompanije", rekao je Igor Vranješević, turoperator.

Čarteri prema Grčkoj Turskoj i Egiptu idu po planu, međutim za Grčku je ostalo malo mesta, naročito u avgustu, kažu turoperatori.