Читај ми!

Kompanija Glovo kupuje brend za dostavu "Donesi"

Jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti multikategorijske dostave "Glovo" najavila je seriju zasebnih dogovora o akviziciji sa jednom od vodećih svetskih platformi za dostavu, grupom "Delivery Hero", u koju spada i brend "Donesi".

Cilj dogovora je kupovina nekih kompanija u vlasništvu ove grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi, saopštila je kompanija.

"Glovo" će preuzeti brend "Donesi" u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, brend "Foodpanda" u Rumuniji i Bugarskoj, kao i brend "Pauza" u Hrvatskoj.

Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.

Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja, saopštava kompanija.

Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.

"Glovo" je nedavno najavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini "E-hrane", lokalne slovenačke kompanije za dostavu, za iznos koji nije objavljen.

Očekuje se da će transakcija biti završena u sledećih nekoliko meseci. "Glovo" trenutno blisko sarađuje sa "E-hranom", definišući strategiju tranzicije za korisnike, partnere i dostavljače.

"Naša dugoročna strategija je uvek bila fokusirana na tržišta na kojima vidimo priliku da postanemo lideri i gde možemo da izgradimo održivi poslovni model. Srednja i Istočna Evropa je veoma važan deo tog plana. Ovaj region je zaista odlično prihvatio koncept platformi za dostavu i veoma smo uzbuđeni što ćemo ojačati prisutnost i povećati naš uticaj u zemljama koje kontinuirano pokazuju neverovatan potencijal za rast", rekao je Oskar Pjer, izvršni direktor i suosnivač kompanije "Glovo".
 
Niklas Ostberg, direktor i suosnivač kompanije "Delivery Hero", kaže da je ta kompanija u proteklih nekoliko godina postala lider na Balkanu.

"Ipak, imajući u vidu mnogo operativnih prioriteta, verujemo da je Glovo u boljoj poziciji da nastavi da gradi neverovatno korisničko iskustvo u ovom regionu", ističe Ostberg.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво