Читај ми!

Počinje isplata finansijske pomoći za građane KiM

Danas počinje isplata finansijske pomoći građanima Kosova i Metohije i to 100 evra za svakog građanina, uključujući i decu, odnosno 200 evra za nezaposlene.

Premijerka Ana Brnabić je za TV Pink precizirala da je reč o 100 evra namenjenih svim Srbima koji žive na teritoriji KiM i 200 evra koje će dobiti nezaposleni. Naglasila je da je cilj da se podrže Srbi na KiM.

Ministar finansija Siniša Mali navodi da je za ovu meru iz budžeta opredeljeno oko 1,5 milijardi dinara.

Napomenuo je da je ova mera pomoći, koja se sprovodi u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa, doneta na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar je naveo primer da će, zahvaljujući ovom vidu podrške, petočlana porodica dobiti minimum 500 evra pomoći od države, a ako je neki njen član nezaposlen i više, što nisu zanemarljivi iznosi.

"Podsetiću vas i da su svi naši građani na Kosovu i Metohiji koji imaju važeću ličnu kartu, mogli da se prijave i za 30 plus 30 evra novčane pomoći, a da od 1. juna mogu da se prijave i za 3.000 dinara, koliko će dobiti svi koji do 31. maja budu vakcinisani bar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina", dodao je Mali.

Siniša Mali je istakao da su našim građanima na Kosovu i Metohiji potrebni kontinuirana pomoć i podrška i da je cilj Vlade Srbije poboljšanje kvaliteta njihovog života i otvaranje novih radnih mesta, kako bi naši ljudi ostali na svojim vekovnim ognjištima. 

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво