Читај ми!

Mihajlovićeva sa predstavnicima "Ziđina" o razvoju i ekologiji

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa potpredsednikom "Ziđin majning grupe" Šen Šaojengom o investicijama ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine u rudarskim aktivnostima.

"Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji jer želimo da kompanije i projekti koje su za nas strateški važni budu uspešni. Posebno je važno i da sve rudarske aktivnosti budu praćene brigom o zaštiti životne sredine i lokalnim zajednicama jer je to jedini način da imamo održivo i zeleno rudarstvo u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.


Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki", uključujući rešavanje pitanja napajanja električnom energijom, razvojnim planovima kompanije "Ziđin" u Srbiji, rešavanju problema zagađenja reke Pek, kao i problema lokalnog stanovništva koji nastaju usled rudarskih aktivnosti.

Šen Šaojeng je zahvalio potpredsednici Vlade na podršci efikasnoj realizaciji projekata u Srbiji, koju vide kao jednu od ključnih zemalja za svoje poslovanje, i informisao je o planovima kompanije u vezi s investicijama i razvojem i aktivnostima na rudarskim projektima. 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво